Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil kvitte seg med Carew

John Carew er ikke en del av framtidsplanen til trener Rafael Benitez. Nå melder storklubbene seg på i kampen om nordmannens underskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er noe Valencia burde ordnet tidligere. Det virker veldig uryddig og vi er overrasket, sier Carews agent Per A. Flod.

Den norske gigantspissen står ikke oppført på Valencia-trener Rafael Benitez' liste over spillere til kommende sesong - tre dager før den sparkes i gang.

Nyhetsbyrået AFP meldte seint i går at Benitez har gitt John Carew beskjed om at han er blitt overflødig i Valencia, og at nordmannen må finne seg en ny klubb. Valencia-treneren sier også at han nå setter sin lit til nyinnkjøpte Ricardo Oliveira på topp.

- Dette høres veldig rart ut, sa agent Flod i går kveld.

- Storklubber

Den spanske storklubben satte seg selv i alvorlige økonomiske problemer da de ikke lyktes med å kvalifisere seg til årets Champions League. John Carew er blant de høyest lønnede i Valencia og er ikke ventet å få mye spilletid i år.

Den slags gir enkel hoderegning i fotballverden.

- Jeg har vært i kontakt med flere klubber allerede i kveld. John kommer til å spille fast i en storklubb - så får vi se om det blir i Valencia eller ikke, fortalte Per A. Flod til NTB i går.

Carew er et hett navn på overgangsmarkedet - og er i ferd med å bli heitere. Glasgow Rangers-trener Alex McLeish har holdt øye med muskelangriperen, men franske Lyon og den italienske toppklubben Roma skal også være blant de interesserte.

Leieavtale

Skal noe skje, må det imidlertid skje raskt.

- Overgangsmarkedet stenger 1. september, hvilket betyr at vi bare har to dager og en helg på oss, forklarer Per A. Flod som tror den norske landslagsspissen er for dyr til at et salg er aktuelt.

- Jeg tenker først og fremst i retning av en ettårig leieavtale for John. Da er det flere muligheter på leiemarkedet, understreker Flod som i går kveld var i dialog med både Valencia og andre potensielle arbeidsgivere for Carew.

- Bedre for John

I tillegg til Carew er heller ikke Juan Sanchez, Salva Ballesta eller Gonzalo de los Santos foreløpig tatt ut i trener Rafael Benitez' tropp til kommende sesong. Det fikk det til å koke for Sanchez.

- Det er uforståelig at Rafael Benitez forteller oss dette tre dager før seriestart. Han skulle gitt oss beskjed tidligere, raser den tidligere spanske landslagsspilleren.

Nylig ble det kjent at stjernespiller Kily Gonzalez går gratis til Inter, og nå er jakten på en ny arbeidsgiver for nordmannen i gang for fullt.

- Det må da være bedre for begge parter at John får spille fast i en annen klubb og vist seg fram, enn at han ikke får spille, mener Carews agent.

OVERRASKET: Ifølge sin agent er John Carew overrasket over at han ikke lenger er en del av Valencias framtidsplaner. Her i aksjon for Norge i privatlandskampen mot Irland tidligere i år.