Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil lære å bli ydmyke

Bergen er i himmelen etter jubelsesong, men trener Mons Ivar Mjelde forsøker å holde beina på jorda. Derfor skal Brann lære ydmykhet av RBK.

Dagen derpå lå stoltheten som tåke mellom de sju fjell, og det er ikke mye som tyder på at den kommer til å lette med første.

-  Vi har en kultur for å hausse opp suksesser. Og som regel blir de fulgt av nedturer, forklarer Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

Sang på båren

-  Spillerne mine og jeg tar ikke av, men bergenserne skal få lov - de er sulteftra, smiler han.

Rundt klokka fem i går morges krasjet en minibuss i fjellveggen ved Aurland i Sogn og Fjordane. Passasjerene, hvorav tre ble lettere skadd, hadde vært på cupfinalen mellom Lyn og Brann, men lot ikke ulykken sette en demper på stemningen.

-  Den ene mannen som ble sendt til Lærdal sykehus, gaulte fortsatt på Brann-sanger mens han lå på båren, kunne Bergens Tidende melde.

På det tidspunkt var cup-festen ennå ikke over i Bergen. Ordføreren hadde grått, spillerne hadde grått og den ivrigste Brann-fansen gråt ennå. Når Brann lykkes, flytter bergenserne til en annen planet. Det vet Mons Ivar Mjelde.

-  Når Bengt Sæternes scorer tre mål og ikke tar av, har ikke jeg eller de andre spillerne noen grunn til det heller, mener Brann-sjefen.

Suksess smaker godt, og Mjelde tror spillerne vil ha mer.

-  Nå vet spillerne hva som gjelder for å lykkes. Det finnes ingen snarveier. Framover nå handler det om fokus på oppgaver, kontinuitet og først og fremst ydmykhet, sier Mjelde.

Brent Brann

Og nettopp det ordet, ydmykhet, går som et refreng hos Mjelde dagen derpå. Brent Brann skyr ilden.

-  Alle som ser på det Rosenborg har gjort, er nødt til å bli imponert. Nå er vi nødt til å jobbe like godt, skal vi ha sjanse til å dytte dem ned fra tronen. Det planlegger Brann å gjøre med det materialet de besitter i dag.

-  Jeg har ikke noe spesielt behov for nye spilletyper. Vi har en fin basis per i dag, og så får vi eventuelt krydre litt, forteller Mjelde som ikke vil si noe om hvilke spillere det måtte gjelde, annet enn at det er snakk om få.

Sogndals Aleksander Ødegaard er den som nevnes hyppigst, men han blir dyr.

-  Jeg regner med at det nå er en villighet i markedet til å hjelpe oss, sier Mjelde vel vitende om at sportslig suksess også kan åpne lommebøkene i Bergen. Det ville i så fall vært et nyttig tilskudd for et lag som starter Royal League mot Halmstad på torsdag og kan se fram til europacupspill neste år.

-  Det viktigste tror jeg uansett er at vi er en ydmyk gruppe som vet hva vi går til, avslutter Mjelde.

UMULIG OPPGAVE? Mons Ivar Mjelde etter dagens Brann-trening, på løpetur langs det parasittinfiserte Svartediket. Nå vil han lære Brann-spillerne å tenke i nye baner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media