Vil lære av Drillo

JORDAL AMFI (Dagbladet): Norge- Sverige 0- 8. Ikke siden 1991 har Norge tapt så mye for Sverige. Med Olympiatoppen i ryggen går landslagssjef Leif Boork nå nye veier for å kappe ned forspranget: Hockeyfolket vil ha videotimer med Drillo.

Leif Boork brenner for samarbeid mellom lagidrettene:

- Vi må lære av hverandre, sier han.

Nylig inngikk Norges Ishockeyforbund avtale med Olympiatoppen om et langsiktig samarbeid for å heve landslaget mot verdenstoppen. En av Olympiatopp-leder Bjørge Stensbøls kjepphester er nettopp overføring av kompetanse mellom idrettene.

Dette ønsker nå ishockeyen å benytte seg av. Generalsekretær Rune Hauger i Hockeyforbundet har allerede luftet tanken om å hyre inn hjelp fra Drillo.

Drillo frister

- Det er interessant. Vi kan komme til kompetanse som er vanskelig å fange opp, sier Leif Boork.

I internasjonal hockey har videoanalyser lenge vært brukt som verktøy før - og etter kampene. Etter tirsdagens revansjeoppgjør mot svenskene setter også Leif Boork seg ned med videoen. Lærdommen derfra tar han med seg til B-VM i Slovenia 15.- 24. april.

Men med A-VM på hjemmebane i 1999 er det grunn til å forberede seg maksimalt. Derfor frister også Egil Olsens unike omgang med videomaskinen.

Sjanseløse

Etter gårsdagens begredelige forestilling kan det saktens virke som Boork trenger hjelp fra mannen som har innført vinnerkultur i mannlig norsk lagidrett. Mot fysisk sterkere og puck-sikre svensker hadde ikke sylferske norske landslagsspillere nubbesjanse.

Kampen ble avgjort da svenskene økte fra 1- 0 til 4- 0 på to minutter og 12 sekunder midtveis i andre periode. Boork liker minst måltørken som har rammet Norge de tre siste kampene (0- 1 mot Polen og 0- 3 mot Finland).

- Vi har litt å jobbe med der, innrømmer han.

Tøff overgang

For Boork er det likevel en trøst at unggutta som spilte i går ikke skal dominere i landslagsdrakta før om to-tre år. Men for ferskingene sjøl er det neppe godt å se svenske spillere på samme alder banke inn debutantmål etter debutantmål - nettopp mot dem. Vålerengas landslagsveteran Øystein Olsen har denne forklaringen:

- Svenskene spiller i en bedre liga og mestrer overgangen fra klubbhockey til landslagshockey godt. For oss er overgangen så mye større.

<B>HUFF A MEG:</B> Nytt tap, og snart er det B-VM. Leif Boork må satse langsiktig. Han vil ha med hjelp av Drillo på veien.