Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil lære av EM-nedtur

Ragnhild Kvarberg vil unngå en reprise fra ungdoms-EM for tre år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Da løp jeg også 1500 meter, men det endte med en real nedtur. En mindre god erfaring, for å si det pent. Jeg var overtent og fikk ikke til noe som helst, sier Ragnhild Kvarberg, som tar med seg den lærdommen når hun nå debuterer i et «ordentlig» EM.

Viktig med NM-tittel

Dit kommer hun som nybakt norsk mester på distansen, etter å ha spurtbeseiret Susanne Wigene på Bislett forrige helg.

– Det var viktig for meg, og ga meg mye selvtillit. Dessuten satt spurten som den skulle, og det er også godt å vite foran EM, sier den 25-årige hedmarkingen, nå bosatt i Oslo, der hun har ett år igjen av sine fysioterapi-studier.

4.12,78 er hennes bestenotering på 1500 meter denne sesongen. Med den tiden er hun tredje svakest av EM-deltakerne. Hun er med andre ord i en skikkelig angrepsposisjon når hun fredag skal forsøke å ta seg til finalen.

Spent på løpsopplegget

– Jeg føler meg i veldig bra form og mener jeg er god for å senke min personlige rekord betraktelig. Det jeg har gjort på trening i det siste tyder iallfall på det, sier hun, og er selvsagt spent på løpsopplegget i semifinalen.

– Det kan fort bli lureløp, her som i NM. Da fikk jeg til en bra spurt, men man vet jo ikke hva den vil holde til i dette selskapet, sier Ragnhild Kvarberg, som håper å kunne løpe ned mot rundt 4,05 med tiden. Men ikke fredag, og ikke i år.

VIL LÆRE AV SINE FEIL: Ragnhild Kvarberg vil unngå en reprise fra ungdoms-EM for tre år siden. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
VIL LÆRE AV SINE FEIL: Ragnhild Kvarberg vil unngå en reprise fra ungdoms-EM for tre år siden. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

(ANB)

image: Vil lære av EM-nedtur