Vil lære av Mueller

Start-trener Tom Nordlie leste Dagbladets SportMagasin. Og fikk et akutt ønske om å møte skøytelandslagets trener Peter Mueller. For å lære.

-  Jeg leste om Peter Mueller i Dagbladets SportMagasin lille julaften, sier Tom Nordlie. -  Jeg ble fascinert av typen. Og en kar som har reist et helt landslag fra å gå på læret for et par år siden til å bli et av de beste i verden må jo ha noe å bidra med.

-  Jeg er nysgjerrig på karen og ønsker å lære.

På galla
Under kveldens idrettsgalla i Vikingskipet på Hamar er Tom Nordlie en av prisutdelerne. Der vil også Peter Mueller være. Og når jobben er gjort og TV-kameraene skrudd av vil Start-treneren oppsøke skøyteguttas utradisjonelle sjef. For en samtale. -  Etter det jeg har lest har jeg forstått at Peter Mueller er grensesprengende, utradisjonell, uredd, entusiastisk. Det virker som han tror at alt er mulig. Og fordi vi begge to coacher gutta våre fra sidelinja tror jeg det er mye å hente.

-  Skal man komme videre er man nødt til å hente inn nye impulser.

Kan bli Start-besøk
I første omgang vil Tom Nordlie opprette kontakt med Peter Mueller. Finner trenerne tonen kan det fort tenkes at Mueller blir invitert på Start-besøk. Slik roeren Olaf Tufte skal til Kristiansand i midten av februar. For å snakke om restitusjon. -  Akkurat det, ved siden av mye annet, er Olaf Tufte best på, sier Tom Nordlie. Tom Nordlie er den fotballtreneren i Norge som snakker mest om følelser og medfølelse.

-  Jeg tror ikke det går an å tyne idrettsfolk slik mange av oss gjør uten empatiske evner. Og det vet jeg Peter Mueller gjør.

Personlighetene er de to trenernes største fellesnevner. -  Skal du skape enere må du finne deg i at noen faller av på veien, sier Tom Nordlie. -  Jeg skjønner at Mueller ser det på samme måten.

Og kanskje - hva vet jeg - har han noe å lære av meg også.

-  Jeg gleder meg i hvert fall til å snakke med ham.

UT PÅ GLATTISEN: Start-trener Tom Nordlie er imponert over Peter Muellers jobb med skøytelandslaget.