Vil lage fotballfest i Molde

Norge - Skottland spilles på Aker Arena.

NY ARENA:  Daniel Braaten, Tarik Elyounoussi og Tom Høgli får ny landslagsarena i november. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NY ARENA: Daniel Braaten, Tarik Elyounoussi og Tom Høgli får ny landslagsarena i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotballforbundet har valgt å flytte landslagsarenaen fra Ullevaal til Aker Arena i høst. Når landslaget møter Skottland til privatlandskamp 19.november, blir kampen spilt i Molde.

Begrunnelsen er todelt, skriver fotball.no.   Det handler både om at det er cupfinale den påfølgende helgen, og at NFF ønsker å gi folk andre steder i landet en mulighet til å se landslaget.

Best gress - Vi har veldig lyst til å arrangere landskamp, og det var stor stemning internt hos oss for å få dette til. Vi har vært så heldige å få arrangere landskamp en gang tidligere på Aker Stadion, og det ble en suksess. Nå skal vi sammen med NFF lage en ordentlig fotballfest i Molde for hele regionen, slik at både små og store får se fotballheltene på nært hold, sier administrerende direktør i Molde FK, Tarje Nordstrand Jacobsen, til fotball.no.

Lenge gikk ryktene om at kampen skulle spilles i Stavanger, men valget falt på Molde og Aker Arena.

- Etter en helhetsvurdering landet vi på Molde. Kvaliteten på gressmatten, standard og størrelse på stadion, samt Moldes arrangementplaner for kampen ble avgjørende. Molde er en dyktig arrangør, og vi tror rammene rundt kampen vil bli en fin opplevelse både for spillerne og publikum, sier direktør i konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Tilbake til Ullevaal Prosjektet om å gi andre arenaer besøk av landslaget er bare et prøveprosjekt. Ullevaal vil være landslagsarenaen også i framtida.

- Grunnen til at vi benytter Ullevaal stadion er at NFF eier og drifter den. Der er landskamper et viktig element når det kommer til økonomi, sier Svein Graff til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer