- Vil lage mål

LONDON (Dagbladet): Andreas Lund (24) scoret én gang på den første treninga i går. Drillo virket fornøyd. I dag debuterer Lund for Wimbledon mot Chelsea. Lund på topp, Tore André Flo trolig på Chelsea-benken. EM-spisskampen er i gang.

- Er forventningspresset stort før debuten, du er innkjøpt for å score mål?

- Nei, egentlig ikke. Jeg har vært med såpass lenge at det skal jeg takle. Fotball er et lagspill, og for meg er det like viktig å legge opp til mål som å score dem selv. Det viktigste er at vi vinner. Men det er klart jeg vil lage flest mulig mål.

- For å bli spiss i EM på bekostning av Flo?

- EM ligger der, og det er klart jeg vil være med dit. Men det er ikke positivt for meg at Tore André Flo er på benken, det er negativt for Norge. Tore er en utrolig viktig spiller for Norge, han er god, sier Lund.

Snakket med Ivers

- Den første treninga, hvordan gikk det?

- Brukbart, det viktigste er å bli kjent med gutta, og det virket som om det var en trivelig gjeng, sier Lund, som allerede har telefonsnakket med kompisen Steffen Iversen.

Lund innrømmer at guttedrømmen nå er gått i oppfyllelse.

- Som smågutt så jeg alltid på engelsk fotball på fjernsynet, og engelsk er det språket jeg kan best. Bortsett fra norsk da, sier Lund og smiler.

Liverpool-fan

- Og som vanlig, hvem holder du egentlig med?

- Nei, det kan jeg vel ikke si? Vel, det var Liverpool.

- Og din personlige kontrakt gjør deg rik?

- Ingen kommentar, sier Lund, som har undertegnet en kontrakt som gjør ham til Røkke-eiendom i 3 1/2 år. Lund kostet 34 millioner kroner. Av nettosummen får han 10 prosent. Resten går inn i selskapet Wyndmore, avdeling Molde.

BALLEN ER RUND: Andreas Lund er klar for Wimbledon-debuten mot Chelsea på Stamford Bridge i ettermiddag.