Vil legalisere marihuana-røyking i amerikansk fotball

Super Bowl-vinner Chris Long innrømmer at han røyket marihuana for å lindre smerter.

INNRØMMER MARIHUANA-BRUK: Tidligere NFL-stjerne Chris Long sier åpent at han røykte marihuana som amerikansk fotballspiller. Foto: Jacob Kupferman / Csm / REX / NTB Scanpix
INNRØMMER MARIHUANA-BRUK: Tidligere NFL-stjerne Chris Long sier åpent at han røykte marihuana som amerikansk fotballspiller. Foto: Jacob Kupferman / Csm / REX / NTB ScanpixVis mer

Chris Long er en tidligere NFL-spiller som la opp nå nylig. Han vant Super Bowl med New England Patriots og Philadelphia Eagles i løpet av sin karriere.

Den tidligere amerikanske fotballspilleren sier i et intervju på the Dan Patricks Show via BBC at han har røyket marihuana ved flere anledninger. Dette gjorde han for å lindre smerter, til tross for at han visste at det var, og fortsatt er ulovlig.

Han presiserer at spillerne blir testet i løpet av sesongen, men at det ikke stopper NFL-spillerne.

- Spillerne vet når det er test, så vi bare slutter en stund. I en eller to måneder som man stopper, bruker man sovepiller, tar tak i smertestillende og man går for ei flaske med «litt mer i», sier han og sikter nok til alkoholisert drikke.

MARIHUANA: Samfunnspartiets førstekandidat Bjørn Dahl røykte marihuana midt på paradegata. Partiet ønsker å legalisere flere rusmidler, deriblant medisinsk marihuana. Video: Marie Røssland / Dagbladet / Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Han sier videre at det er på tide at spillerne får lov til å røyke marihuana og nyte det som det passer dem.

- Det er ikke engang narkotika. Det er mye farligere å gå for sin femte øl og dra ut etter en kamp, hevder Long.

Han presiserer at han mener at det er farligere å drikke alkohol, og at det i hvert fall er farligere med tobakk.

NFL skal ha tatt forslaget til seg, og Washington Post skriver at Dr. Aren Sills skal se på mulighetene.

Det er NFL og deres spillerorganisasjon som har blitt enige om å møtes for å samarbeide om et studie på bruken av marihuana som smertestillende for spillere.

Det vil ta plass to nye medisinske komiteer som er satt sammen av ligaen og spillerforeningen, som skal undersøke medisinske muligheter. Dette vil også inkludere en oversikt over bruken av medisiner på resept blant lagene i NFL.