Vil lokke Rooney til Chelsea med gigantlønn

Manchester-spissen er Mouhrinhos førstevalg.

 ETTERTRAKTET:  Wayne Rooney er ønsket av mange klubber. Manchester United er selv mest interessert i å beholde den engelske landslagsspilleren. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/Scanpix.
ETTERTRAKTET: Wayne Rooney er ønsket av mange klubber. Manchester United er selv mest interessert i å beholde den engelske landslagsspilleren. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/Scanpix.Vis mer

(Dagbladet) Fredag møtte Manchester United-manager David Moyes pressen for første gang. Og beskjeden fra 50-åringen var klar:

- Wayne Rooney er ikke til salgs.

Den tidligere Everton-manageren skrøt av sin stjernespiss og fortalte pressekorpset at engelskmannen aldri har vært i bedre form.

Rooney har igjen to år av sin kontrakt på Old Trafford, spekulasjonene har vært mange om Rooney nå vil vandre ut av portene på Old Trafford.

Og selv om Moyes nektet for at Rooney skal noe annet sted, ser det ut som siste ord ikke er sagt.

550 millioner José Mourinho ser ut til å ønske seg en ny spiss til seriestart. Luis Suarez og Edison Cavani er to av spillerne som har blitt nevnt.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal være klar for å åpne lommeboka for Mourinho. Og nettopp antall siffer på lønningssjekken, håper Chelsea-styret kan lokke Rooney fra Manchester til London.

 UTE ETTER SPISS:  Chelsea-manager José Mourinho. Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/Scanpix.
UTE ETTER SPISS: Chelsea-manager José Mourinho. Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/Scanpix. Vis mer

Chelsea skal være klar for å tilby Rooney en heftig femårskontrakt som totalt vil gi engelskmannen 550 millioner kroner. Det melder Daily Mail.

Overgangssummen ryktes å ligge i underkant av 300 millioner, noe som kan betraktes som «småpenger» for den rike russiske eieren.

Mourinho hadde i går sin første trening med klubben han sist trente for seks år siden. 50-åring som nå har døpt om seg selv til «The Happy one» virket å være i godt humør. Den tidligere Porto- og Real Madrid-manageren smilte og lo sammen med sine disipler.

Agentprat i Liverpool Chelsea-rival Arsenal er også på spissjakt. Klubben skal ha kommet til enighet med Real Madrid-spiss Gonzalo Higuain om de personlige betingelsene. Men klubbene er fortsatt ikke enige om en overgangssum.

Nylig sjokkerte London-klubben mange med å kaste seg inn i kampen om Liverpool-spiss Luis Suarez.

i går ble Suarez' agent Pere Guardioloa observert på Merseyside for å diskutere spillerens framtid med Liverpool-manager Brendan Rodgers og direktør Ian Ayre. Samtalene skal ha vært positive, melder Liverpool Echo.