Therese Johaug

Vil løpe maraton:
- Enda bedre der

Pål Gunnar Mikkelsplass tror Therese Johaugs potensial er enda større på maraton enn på 10 000 meter. Johaug var lenge skeptisk, men forteller nå til Dagbladet at hun vil teste ut hva hun kan få til på maraton.

VURDERER MARATON: Therese Johaug har imponert voldsomt med løpesko på beina den siste tida. Suksessen gjør at hun ønsker å prøve seg på den lengste distansen. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BISLETT (Dagbladet): Therese Johaug har imponert mange med løpesko det siste året. Forrige uke sprang hun langt raskere enn VM-kravet på 10 000 meter på Bislett stadion. Tiden 31.40,69 vitner om et potensial for å kunne vinne EM-medalje på distansen.

Til tross for det er 10 000 meter neppe Johaugs beste løpsdistanse. «Jo lenger, jo bedre», er mantraet til verdens beste langrennsløper også med løpesko på føttene.

Overfor Dagbladet varsler Johaug nå at hun har veldig lyst til å teste ut hva hun kan utrette på maraton.

- Jeg skal springe maraton en gang. Det blir når jeg har lagt opp på ski, den høsten jeg legger opp og jeg fortsatt er i god form. Inntil videre er det risiko for belastningsskader, men når jeg har lagt skiene på hylla, er jeg klar, forteller Therese Johaug til Dagbladet.

Trener Pål Gunnar Mikkelsplass – som selv løp meget raskt på 5000 og 10 000 meter – mener Johaugs potensial er større på maraton enn på 10 000 meter, hvor hun torsdag klarte VM-kravet med god margin og løp raskere enn hva Lonah Chemtai Salpeter vant EM-gullet på i 2018.

Enda bedre på maraton

- Har Therese enda større potensial på maraton enn på 10 000 meter?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer