Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vil løpe til de rakner

Norge kan sikre fantastisk semi-utgangspunkt.

• Dagbladet.no følger Norge - Montenegro direkte klokka 19.15.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Montenegro overrasket stort i den første EM-kampen, da de spilte uavgjort mot Russland.

Faktisk var de bare sekunder unna seier, før russerne reddet poenget rett før slutt. Men da Montenegro møtte Danmark på fredag var det full stopp og danskene vant med åtte mål.

- Montenegro må vinne for å være sikret avansement. De er bedre enn jeg trodde på forhånd, sier Frode Hagen til Dagbladet.no.

- Uortodokse

Men selv med tap kan montenegrinerne stå for en skikkelig EM-bombe. For hvis også danskene slår russerne, vil de to bunnlagene stå med ett poeng etter tre kamper.

Før de to siste kampene har Montenegro bedre målforskjell enn Russland. Hvis de ved poenglikhet har det også seinere i kveld, vil de være klare for mellomrunden i Stavanger.

Det vil være en bragd få hadde klart å spå før mesterskapet.

HELTENT: Men Montenegro er bedre enn Frode Hagen trodde på forhånd. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
HELTENT: Men Montenegro er bedre enn Frode Hagen trodde på forhånd. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- De er litt uortodokse i angrep, med gode individualister, sier Hagen.

Strektøffingen Frank Løke mener uanestt at dette er et lag Norge skal slå. Og med tanke på hva gutta har vist de siste kampene, bør det faktisk gå ganske greit også.

På topp i mellomrunden

- Dette kan fort bli en litt annerledes kamp enn dem vi har spilt til nå. Vi skal være bedre trent enn dem og hvis vi fortsetter å være så bra i forsvar skal de få det tøft, sier Frank Løke til Dagbladet.no.

- De blir fort slitne og er ikke så flinke til å løpe hjem, så de kan fort rakne litt.

Det vil være overraskende om ikke Norge og Kroatia topper gruppa i mellomspillet, før kampene begynner i Stavanger.

Begge lagene skal vinne i kveld, og får da med seg maksimale fire poeng inn i hovedrunden. Da ser det lyst ut for begge.

Men det er selvfølgelig ikke sånn at de to lagene får noen spasertur til semifinalene på Lillehammer neste helg. Det kommer til å bli knalltøft og vi blir helt sikkert servert noen nye håndballthrillere i oljebyen.

image: - Vil løpe til de rakner

Det meste tyder nemlig på at Danmark og Polen kaprer andreplassene i sine grupper, og de får dermed med seg to poeng til mellomspillet. De to treerne kommer inn uten poeng, og vil være sjanseløse. 

PS! André Jørgensen og Rune Skjærvold står over kampen mot Montenegro, og Lars Erik Bjørnsen er meldt inn og klare for sin første kamp i mesterskapet.

- SKAL SLÅ DEM: Frank Løke mener Montenegro fort kan rakne hvis Norge fortsetter sitt gode forsvarspill. Det kan Johnny Jensen sikkert hjelpe til med.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media