KLAR FOR FEST:  Ezinne Okparaebo under det tradisjonelle jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld, i forbindelse med torsdagens Bislett Games. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR FEST: Ezinne Okparaebo under det tradisjonelle jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld, i forbindelse med torsdagens Bislett Games. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vil løpe under VM-kravet:- Jeg liker jo å løpe i sterke heat

Ezinne Okparaebo før Bislett Games.

Ezinne Okparaebo tenker ikke så mye på hvilken tid hun kan klare på 100-meteren på Bislett. Norsk rekord ser hun på som bortimot umulig, i hvert fall foreløpig.

Nei, 11,32 er den magiske tiden hun løper mot på Bislett. Okparaebo stiller i Bislett Games for tiende gang, og det skjer samtidig med at Bislett-stevnet kan feire 50 års jubileum.

- Målet mitt torsdag er å løpe under VM-kravet. Klarer jeg standarden til VM allerede nå, vil det være veldig bra. Da må jeg under 11,32 på 100-meteren. Det hadde vært veldig morsomt om det kunne gå, sier den norske sprintdronningen til NTB.

Hun får sterk motstand fra, blant andre, OL- og VM-vinneren Veronica Campbell-Brown fra Jamaica, Murielle Ahouré fra Elfenbenskysten og bulgarske Ivet Lalova.

Det er et kjempesterkt heat, der de beste er i stand til å løpe ned mot 11 blank og kanskje under, og Okparaebo håper og tror hun kan bli dratt med til en topptid hun også.

Tung i kroppen Men Ezinne Okparaebo er ikke i toppform. Hun innrømmer at hun har mye trening inne og er litt tung i kroppen.

- Jeg har trent veldig, veldig hardt den siste tiden. Det vil ta litt tid å få det ut, men jeg er ganske sikker på at det jeg har gjort i år har vært bra. Likevel kan nok all treningen gjøre at jeg ikke yter maksimalt torsdag kveld, forteller hun

- Løpet kommer litt tidlig, men sammen med disse raske jentene, kommer jeg definitivt til å få den konkurransen jeg trenger. Jeg liker jo å løpe i sterke heat, og dette blir kanskje det aller beste heatet jeg kommer til å løpe i denne sesongen, legger hun til.

Ezinne Okparaebo har den norske rekorden med 11,10, men både Ahouré og Campbell-Brown er i stand til å løpe betraktelig raskere enn det. De har allerede vist at de er i form til å løpe under 11,00, og det skal bli forhold for rask sprint på Bislett i år.

Ikke umulig Okparaebo sier at det ikke er helt umulig for henne å løpe ned mot rekordtiden sin på 11,10, men hun tror likesom ikke helt på det, for det er rett og slett litt for tidlig på sesongen. På den annen side er Bislett spesiell for henne. Hjemmebane, mye publikum og stort trykk kan, sammen med noen av verdens beste sprintere, dra henne til en supertid.

- Jeg tror også jeg kan løpe raskere enn 11,10 i år. Den rekorden kommer til å bli slått. Det kan skje i morgen, for jeg utelukker ingenting, men stresser heller ikke så veldig mye med tanke på å få en god tid allerede nå. Jeg har god tid til å ta rekorden senere i sesongen, mener Okparaebo.

Treningen er gått veldig bra, men hun har ikke gjort noe hokuspokus og holdt seg til gamle metoder og øvelser i oppkjøringen.

Hun forklarer også om forskjellen på henne selv og flere av de beste utlendingene, som løper knallfort allerede.

- Forskjellen på meg og Veronica Campbell-Brown samt de amerikanske jentene, er at de har uttagningskonkurranser, og må være i form tidlig. Slik er det ikke med meg. Jeg har bedre tid enn dem på å komme i form. VM går i slutten av august, så da blir det lettere for meg å justere inn formtoppen enn for noen av de andre, som må ha to formtopper. Nå og til VM, forteller Ezinne Okparaebo til NTB.

(NTB)