- Vil løse krisa

VIF-eier John Fredriksen og hans høyre hånd, Tor Olav Trøim, er innstilt på å redde Vålerenga fra konkurs. - Jeg håper og tror på en løsning i løpet av uka, sier Tor Olav Trøim til Dagbladet.

TV2-sporten meldte i går at Fredriksen har satt tre klare betingelser for å stanse betalingstoppen og bidra til en refinasiering av Vålerenga Fotball ASA. Det blir blankt avvist av de involverte.

- Nei, disse opplysningen vet jeg ikke hvor kommer fra. Vi er i en dialog med klubbledelsen, noe mer vil jeg ikke si om dette nå, sier Trøim til Dagbladet.

Fredriksen sjøl uttaler seg aldri til pressen, derfor er Trøim det nærmeste man kommer den styrtrike VIF-eieren.

Lei lekkasjer

Trøim virker rett og slett lei av at det hele tida kommer bruddstykker av VIF-virkeligheten ut i mediene, uten at de nødvendigvis stemmer med sannheten.

- Det er beklagelig at folk i organisasjonen ikke greier å holde tett i den prosessen vi er inne i nå.

- Er det riktig at du skal i møte med VIF-ledelsen i dag?

- Hvilke møter jeg går eller ikke går i er jeg ikke interessert i å dele med omverdenen, humrer Trøim.

- Er Fredriksen sjøl med i denne prosessen?

- Nei, det kan være det samme. Det eneste jeg vil si er at jeg håper vi kan finne en løsning på problemet innen fredag, er det ikke da det er lønningsdag? spør han.

Klubbkonkurs

Vålerengas økonomidirektør, Per Egil Pedersen, avkrefter også at Fredriksen har satt noen krav for å gå med på en refinansiering av aksjeselskapet.

- Det er bare spekulasjoner. Vi er i konstant dialog med aksjonærene. Inntil løsningen er klar, så kan vi ikke si noe. Men jeg lover å legge alle kort på bordet, sier Pedersen til Dagbladet.

Klubbederen for Vålerenga Fotballs breddeavdeling, Harald Moræus Hansen, synes det er beklagelig at aksjonærene prøver å kutte i overføringen til junioravdelingen i klubben. I fjor fikk VIF-ungdommene overført knapt én million. Nå vil aksjeselskapet ha redusert den summen i en ny samarbeidsavtale.

- Det sier seg sjøl at et kutt på bare hundre tusen vil gi store konsekvenser for våre 750 unge fotballspillere. Jeg synes det er merkelig at en del av aksjonærene har hatt veldig fokus på denne samarbeidsavtalen. Én million utgjør en liten del av et underskudd på 30. Noe sier meg at hovedproblemet ligger andre steder, sier Moræus Hansen

- Det verste er at en konkurs i aksjeselskapet fort vil kunne føre til en konkurs for klubben også. Men jeg tror på en løsning nå, sier han.

KUMPANER: Tor Olav Trøim, til venstre, er stort sett to skritt unna John Fredriksen.