Vil møte Liverpool

Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi drømmer om Liverpool i neste runde. Vel vitende om at en slik storkamp kan redde VIFs årsbudsjett.

For Vålerenga gjorde det de kan best av alle ting i verden. De spilte uavgjort 1- 1 mot Østerrikes tredje beste fotball-lag, Grazer, og avanserte til andre runde i UEFA-cupen.

- Og det var fullt fortjent, sier Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi til Dagbladet.

Som har et inderlig ønske når andre runde trekkes i morgen.

- Jeg har vært ihuga Liverpool-supporter i alle år. Så drømmen er å få løpe ut på Anfield for å spille mot dem. Det hadde vært stort. Og så tror jeg jammen vi skal ha en sjanse til å slå dem sammenlagt også, humrer Hovi.

Redder

En annen mann som drømmer om Anfield, er Vålerenga-direktør Kjetil Siem. En kamp mot et storlag som Liverpool vil være livsviktig for å rette opp Oslo-klubbens noe lurvete likviditet.

- En skikkelig storkamp vil kunne sikre at budsjettet i år går i balanse, og det vil være et kjempeløft. Men skal det ha betydning for økonomien på sikt, er vi nødt til å gå veldig langt, sier Siem til Dagbladet.

Derfor håper Vålerenga på et lag fra England, Spania, Tyskland, eller Italia. Da kan tv-rettighetene selges dyrt. Og Ullevaal vil fylles med tilskuere.

Men UEFA-cup-økonomi er tross alt mindre viktig enn det å holde plassen i Tippeligaen for Vålerenga. Rykker de ned, er det krise uansett. Derfor er seieren over Grazer sannsynligvis viktigere for selvtilliten enn for pengeskrinet i VIF.

Flaksemål

For det er ingen tvil om at det har løsnet for Vålerenga de siste kampene. Laget scorer mål. I går nettet utskjelte Morten Berre i tredje kamp på rad. Han har en relativt enkel forklaring på hvorfor ting går bedre.

- Vi har begynt å få litt flaks, sier han.

Og ber om å bli tatt på alvor.

- Vi har jo ikke hatt så veldig mye flyt tidligere i sesongen. Jeg mener ikke at det er uflaks at vi ligger dårlig an i Tippeligaen, men det med flaks og marginer i enkeltkamper jevner seg ofte ut i løpet av sesongen, sier Berre, og utdyper:

- Målet vi scorer her nede er et «flaksemål». Freddy dos Santos legger et innlegg, som noen av deres forsvarere surrer med, sånn at ballen havner hos meg. Det var tilfeldig, og relativt enkelt. Men i sum hadde vi flest sjanser. Så det er fortjent at vi går videre.

Trener Kjetil Rekdal skinte i alle fall som ei sol i går.

- Jeg vet ikke om dette sier at Tippeligaen er bedre enn mange skal ha det til. Men det var ikke noe dårlig lag vi slo ut her nede. De holdt Ajax 1- 1 i to kamper i kvalifiseringa til Champions League. Ting begynner å sette seg for oss, sier Rekdal.

FEIRET AVANSEMENTET: Stor jubel i Vålerenga i går. Her bærer Erik Hagen rundt på David Hanssen etter kampen.