Vil nekte Cecilie å spille

Cecilie Leganger (26) sa i går nei til Bækkelaget med landslagssjef Marit Breivik ved sin side. Oslo-klubben reagerer sterkt på at stjernekeeperen nå bryter kontrakten og åpner for spill i Tertnes.

- Vi synes ikke det kan være slik at man bare kan bryte kontrakten uten at det skal få konsekvenser. Vi kommer til å sende saken til NHO for en juridisk vurdering, og det kan ende med at Cecilie blir nektet spill både på klubblag og landslag i et år, sier BSKs styreleder Leif Nybø til Dagbladet.

Han truer også med en høy kompensasjon.

- Skal Cecilie spille for Tertnes kommende sesong, vil vi kreve en høy kompensasjon, sier Nybø.

Reagerer sterkt

Tertnes-trener Odd Egil Eidsæther reagerer sterkt på at Bækkelaget truer med å utelukke Cecilie Leganger både fra klubb- og landslagsspill kommende sesong.

- Så vidt jeg vet er det Håndballforbundet som bestemmer om Cecilie skal spille på landslaget eller ikke, og Cecilie kan ikke nektes landslagsspill. I tilfelle kan hun spille på landslaget som klubbløs, slik Karin Pettersen gjorde en stund, sier Odd Egil Eidsæther.

Landslagssjef Marit Breivik tror heller ikke hun må unnvære sin stjernekeeper i den viktige VM-oppkjøringen.

- Jeg er sikker på at både Cecilie og Bækkelaget kommer til å håndtere saken slik at hun spiller håndball også kommende sesong, sier Breivik.

En motsetning

Marit Breivik ble spurt av Leganger om hun kunne bli med på gårsdagens møte med Bækkelaget

- Slik jeg ser det er det en motsetning mellom klubb og spiller. Bækkelagets ønske om at hun skal bli værende strir imot det Cecilie selv ønsker, sier Breivik.

Leganger bryter nå den 2-årskontrakten hun har signert med klubben fram til neste sommer. Hun begrunner bruddet med sviktende bonusutbetalinger, og at personlig rådgiver og trener Oddvar Bjørnestad har forlatt klubben.

- Bækkelaget har skrevet under på at de har brutt kontrakten med meg, og Marit Breivik støtter meg i valget, sa Leganger til TV2.

- Jeg vil bare at Cecilie skal ha det best mulig, sier Breivik til Dagbladet.

Fantasilønn

Cecilie begrunnet også avslaget med følgende:

- Jeg har fått et tilbud med fantasilønn og det synes jeg er ubehagelig!

Hun tjente etter det Dagbladet kjenner til 600000 kroner i fjor og er ikke tilbudt noe stort lønnshopp.

Bjørnestad valgte tidligere i år å forlate Bækkelaget og har signert en kontrakt med Tertnes. Spekulasjonene gikk derfor høylytt i går om at Bjørnestad og Eidsæther har lokket Cecilie til Bergen.

- Hvis du tror det kjenner du ikke Cecilie som en selvstendig idrettsutøver, sier Odd Egil Eidsæther.

<B>BERGEN NESTE:</B> Cecilie Leganger forlater Bækkelaget og setter kursen mot Bergen og Tertnes.