TIL KAMP:  Skiforbundet vil gjøre det umulig for Northug å kombiner privatlag med mesterskap og verdenscup.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TIL KAMP: Skiforbundet vil gjøre det umulig for Northug å kombiner privatlag med mesterskap og verdenscup. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Vil nekte Northug å være Coop-løper under verdenscup og mesterskap

Hadde spesialavtale, det får han neppe neste år.

Denne sesongen har Petter Northug hatt en spesialavtale med skiforbundet så han kan profilere sin hovedsponsor Coop. Det får han neppe neste år, melder TV 2.

Skiforbundet ønsker nå å gjøre det umulig for Northug å være Coop-løper samtidig som han går verdenscup og mesterskap.

Coops konkurrenter NorgesGruppen og Spar er blant skiforbundets viktigste sponsorer.

- Innenfor den avtalen vi har, og den perioden som han skal representere, så er det helt uaktuelt at han representerer konkurrenter av Norges Skiforbunds sponsorer, sier Åge Skinstad til TV 2.

Denne sesongen har Northug hatt en spesialavtale som gir han muligheten til å representere sponsoren for hans eget privatlag.

De svake resultatene denne sesongen, Northug vant verken OL-medalje eller renn i verdenscupen, gjør at forbundet sitter med et ess i ermet.

- Han vant verdenscupen sammenlagt i fjor. Det betyr at han hadde friplass i alle renn. Da kunne han fortelle oss hvilke renn han ville gå. Framover må han kvalifisere seg til verdenscupen. Alle som blir tatt ut, enten som landslags- eller representasjonsløpere, må forholde seg til de reklameavtalene og reglene som er i Norges Skiforbund. Private klubb- og kretsavtaler blir tilsidesatt, sier Skinstad.

Northugs manager Are Sørum Langås sier han vil ta en prat med forbundet om hvordan løsningen blir mot neste sesong.

- Vi har et fantastisk godt samarbeid med Coop, sier han.

(NTB)