Vil nekte Tromsø penger fra Årst-salget

Beskylder TIL for avtalebrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Standard Liege prøver nå å hindre at Tromsø får utbetalt fire millioner kroner etter salget av Ole Martin Årst, skriver VG tirsdag.

Den belgiske klubben skal ha koblet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inn i denne saken, og totalt krever belgierne 12 millioner kroner av Tromsø for brudd på en forretningsavtale.

Standard Liege kjøpte Årst fra AA Gent for 22 millioner kroner for sju år siden, og nå sier sportsdirektør Pierre François at klubbens hans kommer til å kjempe hardt for å få pengene.

Kravet fra den belgiske klubben er også sendt til Start, men der er det ingen hjelp å få for François og co.

- Jeg har lest brevet, men vi kommer til å betale til Tromsø. Det er dem vi har avtale med, og vi kan ikke forholde oss til et krav fra en tredjepart, sier Erik Solér til VG.

Styreleder Jens Johan Hjort i Tromsø sier at klubben ikke har fått noe krav fra belgierne. Han stiller seg også helt uforstående til uttalelsene fra Standard Liege-direktøren.

- Når det gjelder Årsts overgang er det økonomiske gjort opp. I tillegg kan Standard Liege kreve en ung spiller fra Tromsø. De var i forhandlinger med Ruben Yttergård Jenssen, men de strandet. Det kan ikke vi noe for, sier Hjort til VG.

(NTB)

SOLGT: Ole Martin Årst ble soglt fra Tromsø til Start i forrige uke. Nå vil Standard Liege nekte Tromsø penger for overgangen. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
SOLGT: Ole Martin Årst ble soglt fra Tromsø til Start i forrige uke. Nå vil Standard Liege nekte Tromsø penger for overgangen. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer
Vil nekte Tromsø penger fra Årst-salget
BETALER TROMSØ: Vi kan ikke ta hensyn til en tredjepart, sier Erik Solér.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer