Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil noen kjøpe Luis Suárez, er dette prisen de må betale

En eventuell overgang vil gjøre ham til verdens dyreste.

FYR OG FLAMME: På sine 12 Premier League-kamper denne sesongen, har Luis Suárez scoret hele 19 mål, og sendt Liverpool til toppen av tabellen. I forrige uke signerte han ny kontrakt, og i nå hevder Daily Mirror å vite at utkjøpsklausulen til 26-åringen er på over én milliard norske kroner. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
FYR OG FLAMME: På sine 12 Premier League-kamper denne sesongen, har Luis Suárez scoret hele 19 mål, og sendt Liverpool til toppen av tabellen. I forrige uke signerte han ny kontrakt, og i nå hevder Daily Mirror å vite at utkjøpsklausulen til 26-åringen er på over én milliard norske kroner. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Følg Premier League i vårt Fotballstudio fra 13.45

(Dagbladet): I forrige uke kom beskjeden om at Luis Suarez hadde signert en ny kontrakt med Liverpool. De røde fra Merseyside belønnet uruguayaneren for hans vanvittige form så langt denne sesongen med å gjøre ham til klubbens best betalte spiller gjennom tidene.

19 mål på 12 kamper. Dermed er det ikke rart at Steven Gerrard i går lanserte lagkameraten som «verdens beste» fotballspiller.

Nøyaktig hvor mye 26-åringen tjener er usikkert, men det som visstnok også skal stå i kontrakten er stjernespissens prislapp.

Og den er ikke snau.

1,3 milliarder Ifølge britiske Daily Mirror skal Suárez' utkjøpsklausul være på svimlende 100 millioner pund, eller rett i overkant av én milliard norske kroner. Det vil i praksis prise ham ut av markedet - i alle fall for en stund.

Skulle derimot en av Liverpools Premier League-rivaler komme på banen, er beløpet enda høyere.

130 millioner pund eller 1,31 milliarder kroner må komme på bordet før Brendan Rodgers og Liverpool-forsvaret trenger å bekymre seg for å møte angriperen i hjemlig liga.

Uansett om det er en engelsk eller utenlandsk klubb som skulle kjøpe ham fri, vil Suárez i så fall bli verdens dyreste fotballspiller gjennom tidene med god margin.

Framtiden I sommer var det lite som tydet på at Suárez ville binde seg til klubben for all overskuelig fremtid, men nå har pipen fått en annen lyd. Selv sa han at han ser fram til sin framtid på Anfield.

- Jeg er svært fornøyd med å ha kommet til enighet om en ny avtale med Liverpool, og at jeg har fått sikret framtida mi på lang sikt, sier Suarez til klubbens hjemmeside.

Rodgers er også strålende fornøyd med å ha sikret seg 26-åringens tjenester framover.

- Luis er et talent i verdensklasse, og det å få beholde han er kritisk i forhold til hva vi forsøker å oppnå, sier Rodgers.

VERDENS BESTE: Steven Gerrard fortalte i går til Sky Sports at lagkamerat og storscorer Luis Suárez for øyeblikket er verdens beste fotballspiller. Foto: AP Photo/Clint Hughes
VERDENS BESTE: Steven Gerrard fortalte i går til Sky Sports at lagkamerat og storscorer Luis Suárez for øyeblikket er verdens beste fotballspiller. Foto: AP Photo/Clint Hughes Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media