NYE REGLER I CUPKAMPER: Snart kan fotballag få en ekstra innbytter i cupkamper som går til ekstraomganger. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
NYE REGLER I CUPKAMPER: Snart kan fotballag få en ekstra innbytter i cupkamper som går til ekstraomganger. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTONVis mer

Vil øke antall innbyttere i cupkamper som forlenges

FIFA skal diskutere ny regel.

(Dagbladet): Det er ekstraomganger i cupkampen, og fotballaget ditt har nettopp forårsaket et straffespark. Keeperen bli utvist for fellingen av en motstander, og de tre byttene som er tillatt i løpet av en kamp har blitt brukt. Fortvilet må du se på at en utespiller stiller seg i mål for å prøve å redde straffesparket.

Men plutselig signaliserer dommeren et nytt bytte, og reservekeeperen kommer inn på banen. Nå kan klubber snart få lov til å bruke en fjerde innbytter i cup-kamper som går til ekstraomganger, det melder Daily Mail. Dette er et av forslagene som skal diskuteres når de som setter reglene i FIFA (IFAB) skal møtes i Surrey førstkommende søndag.

IFAB skal også diskutere mållinjeteknologi, med en endelig avgjørelse om det vil bli innført før EM i 2012. Men dette forslaget har vært diskutert i lengre tid, tanken om en fjerde innbytter i cupkamper er helt ny.

Uante hendelser
I kamper som går til ekstraomganger kan det fort skje uante hendelser, som at en spiller får krampe eller blir skadet uten mulighet til å fortsette. Da har gjerne laget allerede brukt sine tre bytter, og må lide resten av kampen med en spiller mindre på banen.

Nå kan altså klubber som allerede har brukt sine tre innbyttere få inn en ekstra mann i ekstraomgangene.

Mållinjeteknologien ser nå endelig ut til å bli innført fra og med neste år i Premier League. Det skal også diskuteres bruk av såkalt «forsvinnende spray», som skal bli brukt til å markere opp avstanden motstandermuren må stå under frisparksituasjoner. Denne sprayen ble brukt som en test i Copa America i fjor.