Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil operere inn databrikke i kroppen

Carolina Klüft blir nervevrak av dopingtestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nylig fortalte flere norske toppidrettsutøvere at de ofte er bekymret når de gjennomfører doptester i utlandet. Ikke fordi de har noe å skjule - men fordi de ikke er trygge på at personene som utfører testene vet hva de driver med.

Den svenske sjukamp-yndlingen Carolina Klüft er imidlertid ikke engstelig for at andre skal skal dumme seg ut - hun er livredd for at hennes eget slurv kan koste henne dyrt.

- Det er innmari ubehagelig å vite at mitt slurv og min spontanitet kan gjøre meg likestilt med en som er dopet. Jeg er livredd, sier Klüft til Expressen.

Umulig som menneske

Hun er en av de største idrettsstjernene i Sverige, og blir testet deretter. Men Klüft er sterkt kritisk til dagens rigide rapporteringssystem, hvor hun må oppgi så presist som mulig hvor hun til enhver tid vil befinne seg tre måneder fram i tid.

- Det tar flere timer å fylle ut, og deretter gjelder det å huske hva man har skrevet. Det er umulig som menneske, OK om man hadde vært en datamaskin. Det går aldri an å gjøre noe spontant.

- Jeg kan ikke si «i dag drar vi på Ikea» eller «vi drar til mamma og pappa». Har jeg glemt å oppgi det og de banker på døra mi, har jeg dummet meg ut, sier Klüft til avisa.

Vil heller bli overvåket

SVERIGES YNDLING: Men Carolina Klüft er fortvilet over at hun må legge opp livet sitt etter dopingkontrollene - og lanserer derfor et forslag utenom det vanlige. Foto: EPA
SVERIGES YNDLING: Men Carolina Klüft er fortvilet over at hun må legge opp livet sitt etter dopingkontrollene - og lanserer derfor et forslag utenom det vanlige. Foto: EPA Vis mer

Av den grunn lanserer friidrettsjenta et noe kontroversielt «storebror ser deg»-forslag - kanskje sagt litt i frustrasjon, men ifølge Expressen ikke uten en seriøs undertone.

- Gi meg en databrikke, så opererer jeg det inn i armen. De kan følge meg på GPS, på noen jæ*** datamaskiner som ser meg hele tida. Kontrollørere vet uansett hvor jeg er, så for meg er det ingen big deal om de vet når jeg går på toalettet også. Så mye tid som jeg bruker på å ikke misse en kontroll ville jeg heller hatt det på den måten, sier Klüft.

Hun vet at enkelte spekulerer i om suksessen hennes kommer som en konsekvens av hard jobbing, eller som et resultat av doping.

- Jeg vet at snakket går blant dem som doper seg. Er man så dum at man bruker slike midler, så tenker man sikkert at alle gjør det. De må jo ha en syk mentalitet, sier hun til Expressen.

image: Vil operere inn databrikke i kroppen
Hele Norges coronakart