Landslagsprofiler kan miste klubbkamper:

- Vil oppfattes som brudd

Kommuneoverlege Tore W. Steen ga landslagsspillerne samtykke til å reise hjem - han forventer også at de opprettholder karantenen, selv om det skulle bety å miste klubbkamper. Advokat John Christian Elden hevder det vil være straffbart å bryte karantenen.

KARANTENE: Alexander Sørloth, Birger Meling jubler sammen med Erling Braut Haaland etter scoring mot Romania på Ullevaal tidligere i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB
KARANTENE: Alexander Sørloth, Birger Meling jubler sammen med Erling Braut Haaland etter scoring mot Romania på Ullevaal tidligere i høst. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Karantenetida er ti dager etter siste kontakt med smittede spiller, jf. covid-forskriften § 4b. Jeg forutsetter at samtlige reiser til oppgitt hjemsted, jf. liste, og oppholder seg på hjemstedet inntil karantenetida er utløpt, skriver kommuneoverlege Steen i en mail til NFF, som Dagbladet har fått se.

Det var Steen som sendte NFF samtykke til at spillere og personer tilknyttet A-landslaget kunne få reise hjem.

- Vil oppfattes som brudd

Omar Elabdellaoui ble meldt smittet fredag, noe som betyr at karantenen varer over neste helg.

Samtlige spillere er uaktuelle til kampen mot Østerrike onsdag. Søndag opplyste UEFA til TV 2 at det er opp til Norge om det blir kamp, i så fall blir det et norsk «nødlandslag».

Men det er også forventet at spillerne skal sitte i karantene førstkommende helg, når de har kamper for sine respektive klubber.

Martin Ødegaard er trolig unntaket. Han har tidligere hatt corona, og ifølge VG har han den nødvendige dokumentasjonen for å klargjøre seg for spill, men det er usannsynlig at han reiser til Østerrike, med en viktig kamp for Real Madrid lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer