Vil oppheve gammel forbannelse

BODØ (Dagbladet): Glimt er inne i sin niende tippeliga-sesong, men har fortsatt ikke slått Rosenborg. Tom-Kåre Staurvik har vært med på de fleste tapene. Men på «Nye Aspmyra» skal forbannelsen oppheves. Dagbladet.no dekker tippeligarunden direkte fra kl. 18.

- Vi har vært nær mange ganger. I fjor, for eksempel, spilte vi Rosenborg ut på Lerkendal. Likevel endte det 1- 2. Sånn er det. Rosenborg-kverna bare går. Til slutt putter de ett eller to, sier Tom-Kåre.

Men nå har 31-åringen tenkt å gjøre noe med det. Med kveldssola hengende lavt over Aspmyra, forteller Tom-Kåre hvorfor Glimt vinner kveldens TV-sendte oppgjør.

Nytt betyr alt

- Vi har fått en «ny» hjemmearena. En vi kan være stolte over og glede oss til å spille kamper på. Vi hadde 4300 tilskuere på premieren mot Odd sist. De laget et trøkk som 10000 ikke ville klart før. Det er atmosfære på «Nye Aspmyra», og det vil innvirke på spillet vårt, lover Glimt-veteranen.

- I dag flakker fotballspillere mer rundt enn før. Da blir nytt stadion, nytt gress, nytt klubbhus og godt miljø viktig i kampen mot mer pengesterke klubber. Som for eksempel Rosenborg, sier Tom-Kåre.

Før han skryter uhemmet også av miljøet i de svart-hvites leir. Nordlendingen ble hentet til Trondheim i 1995. Han reiste hjem to år seinere, etter å ha tapt kampen om midtbanegeneral-rollen med Bent Skammelsrud.

Bitreste tapet

Nå teller bare Glimt for Staurvik, slik det for øvrig har gjort siden han trakk på seg gultrøya for første gang som femåring. Staurvik er veteranen i laget, og en av få ekte bodøgutter.

- Jeg tror vi er i ferd med å bygge opp noe godt. Det er ikke utenkelig at Glimt kan få en ny «93-sesong» før jeg legger opp.

1993 er det eneste året Rosenborg har fått kamp til døra siden den ubrutte rekka med seriegull startet i '92.

- Glimts bitreste tap for Rosenborg kom i 1993. Vi ledet serien med ett poeng. I tredje siste serierunde kom Rosenborg til Aspmyra. De slo oss 2- 1. Hadde vi klart uavgjort, ville gullet gått til oss, sier han. NRK1 kl. 19.45

NY VÅR FOR GLIMT OG TOM-KÅRE: Aspmyra Stadion har fått en ansiktsløftning til 100 millioner kroner. Her skal Tom Kåre Staurvik og Bodø Glimt prøve å slå Rosenborg for første gang.