- Vil oppleve det Isabell har opplevd

Norge møter Australia i 8-delsfinale lørdag.

PROFILER: Isabell Herlovsen og Maren Mjelde er sentrale for det norske VM-laget. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
PROFILER: Isabell Herlovsen og Maren Mjelde er sentrale for det norske VM-laget. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Isabell Herlovsen er den eneste i Norges VM-tropp som har vært med på å vinne en cupkamp i VM. Hun vil gjøre alt for at de andre skal få kjenne på den følelsen.

- Det er gøy å gå videre i VM, og det handler bare om å gjøre det vi har gjort til nå. Vi har spilt to veldig gode kamper. Så hadde vi en middels dag mot Sør-Korea, men vi viste styrke ved å vinne på en sånn dag også, sier hun til NTB.

Hva kan hun si til de andre for å inspirere dem ekstra, kanskje kreve en fødselsdagsgave på forskudd dagen før 31-årsdagen søndag?

- Ja, det ville vært en fin gave. Det må jeg faktisk dra litt nytte av nå, å si til jentene at jeg vil ha seier i bursdagsgave, sier Herlovsen.

- Det blir veldig kult å komme tilbake til Nice og spille på en flott stadion. Vi håper på masse folk, og jeg tror også den gjengen her er veldig revansjsugen etter kampen mot Sør-Korea, hvor vi ikke var på vårt beste. Vi vil vise at vi klarer å holde et høyt nivå gjennom mesterskapet.

Matchvinner

Herlovsen var bare 19 år da hun i 2007 ble matchvinner da Norge slo Kina 1-0 i VM-kvartfinalen i Wuhan foran 52.000 hjemmetilhengere. Det er Norges forrige seier i en cupkamp i VM, og den eneste på 2000-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer