- Vil over 200 meter

Lørdag ble han offer for forholdene og kom ikke til finalen i den store bakken i Sapporo. I går gikk Sigurd Pettersen helt til topps.

22-åringen fra Rollag og Veggli i Numedal tok sin andre og Norges fjerde verdenscupseier denne sesongen. I fjor var Roar Ljøkelsøys 5. plass i Engelberg vår beste hopp-prestasjon.

- Hoppet mitt i finaleomgangen var et skikkelig treff, sier Sigurd til Dagbladet. - Og jeg fikk til et godt nedslag.

Sigurd hoppet 131,5 meter og ble belønnet med stilkarakterer fra 19 til 20. Foran sistehoppet lå han på andreplass, bak østerrikeren Andreas Widhölzl.

- Førstehoppet (129 meter) var bra fra hoppet, men jeg ble litt ivrig og stupte litt. Jeg kunne hoppet lenger, sier Sigurd.

Hjem i kveld

Grytidlig lokal tid i går forlot Sigurd og resten av hoppgjengen hotell Royton i Sapporo. Den lange flyturen hadde først kurs til Tokyo, deretter Frankfurt, før hopperne lander på Gardermoen seint i kveld.

- Da blir det bare å kaste seg inn i bilen og komme seg hjem et par dager, sier Sigurd. - Før det igjen er klart for ny hopptur, denne gang til skiflyging i Kulm i Østerrike.

Sigurd legger ikke skjul på at han ser fram til å kaste seg utfor i mammutbakken. De store lengdene frister Norges beste hopper, som ligger på sjetteplass sammenlagt i verdenscupen, 182 poeng bak ledende Janne Ahonen.

- Jeg har en drøm om å hoppe over 200 meter, sier Sigurd. - Og det kan gjerne skje i Kulm.

Sigurd har så vidt prøvd seg i skiflyging med et par hopp i Vikersund. Uoffisielt ble han målt til rundt 190 meter. Nå vil han passere den magiske 200-metersgrensa.

Mens norsk hoppsport i fjor landet på kulen, har hopperne så langt denne sesongen vist seg fram på et eventyrlig vis. Det var 22-åringen fra Numedal som satte standarden med fjerde-, sjette-, andre-, første- og andreplass i de fem første rennene i verdenscupen. Før det begynte å butte litt imot.

Var litt gåen

- Jeg begynte nok å merke at jeg ble litt gåen innimellom, sier Sigurd.

Presset fra media hjemme og ute ble etter hvert stort på hopperen som de fleste nordmenn ikke kjente navnet på forrige sesong.

- Nei, jeg tenkte ikke at det ville bli slik før sesongen startet, men dette er noe jeg må venne meg til, sier Sigurd.

I Sapporo i Japan i går beviste han for alle at tilvenningen allerede er på plass. Etter sin andre seier i verdenscupen stiller han som en av favorittene i verdensmesterskapet i Val di Fiemme i neste måned. Sammen med et par-tre norske hoppere, noen østerrikere og et par tyskere. Sigurd gir trener Mika Kojonkoski og resten av støtteappararet mye av æren for hoppsuksessen.

- Mika betyr mye, men også resten av støtteapparatet, sier Sigurd. - Hele laget fortjener en stor takk.

Kan vinne VM

Han forteller at ingen snakket om verdenscupseirer da Mika tok over som trener i fjor sommer. Finnen trodde vi måtte vente med det i minst én sesong til. Nå snakker Hopp-Norge om suksess i VM.

- Jeg tar stadig ett renn av gangen, men håper jeg har litt i VM å gjøre, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet. - Vi har vist at det er mulig å gå helt til topps.

  • Laginnsatsen i Sapporo var igjen sterk. Bjørn Einar Romøren ble nummer åtte, lørdagens vinner Roar Ljøkelsøy nummer ni, Lars Bystøl kom på 14. plass og Anders Bardal ble nummer 18.
GLAD: Sigurd Pettersen gikk helt til topps i Sapporo i går, etter å ha gått glipp av finalen i lørdagens renn.