Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil overtale Susann

SYDNEY (Dagbladet): Susann Goksør Bjerkrheim (30) har uttalt at hun kommer til å gi seg på landslaget etter OL. Nå vil landslagsvenninnene overtale landslagskapteinen til å fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Susann er omtrent bedre enn noensinne. Som type har vi bruk for henne både på og utenfor banen. Dessuten har hun vært kaptein lenge, så vi skal nok klare å overtale henne. Vi må iallfall ikke ta sorgene på forskudd, sier Tonje Larsen - som selv var svært god i både forsvar og angrep da hun kom inn i første omgang.

Goksør debuterte på landslaget så tidlig som 17. juni 1987 - og spilte i går sin 294. kamp med flagget på brystet.

I OL-åpningen mot Danmark i går startet Susann bra og vokste til en stadig større gigant utover i kampen. Hennes rutine og ro smittet over på mange av de langt mer urutinerte medspillerne.

Må respektere

Superkeeper Cecilie Leganger sier det slik:

- Det vil være et stort tap om Susann legger opp på landslaget etter OL. Mer er det ikke å si om det. Samtidig har jeg veldig sans for at man respekterer folks avgjørelser. Ønsker hun å legge opp, så skal hun få lov til det. Men det vil jo være noe annet hvis vi klarer å motivere henne til å fortsette.

Tar opp etter OL

Landslagssjef Marit Breivik ønsker ikke at Susanns videre skjebne på landslaget skal være noe tema under lekene i Sydey.

- Nå må vi konsentrere oss om OL, så får dette bli et tema etterpå.

Men kapteinens gode kamp snakker hun gjerne om:

- Jeg er veldig fornøyd med måten Susann gjennomførte kampen på. Hun hadde oversikt og god kontakt med medspillerne, som er en av hennes beste egenskaper. Utover i kampen hadde hun en fin stigning og fikk stadig større tempo.

AVHOLDT: Lagvenninnene vil forsøke å overtale kaptein Susann Goksør Bjerkrheim til å fortsette på landslaget.