SE TV LIVE: Kåre Ingebrigsten og Erik Hoftun på pressekonferansen etter forliket med Rosenborg. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hoftun og Ingebrigtsen om forliket

Vil på talefot med Eggen:- Ingen av oss er langsinte eller bitre

Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen sier det har vært tøft å gå gjennom prosessen, men er glad de kom til enighet med Rosenborg i dag.

TRONDHEIM/OSLO: Det var to menn med smil om munnen og lavere skuldre som møtte pressen på pressekonferansen et par timer etter det ble klart at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun og Rosenborg hadde inngått et forlik.

Den tidligere hovedtreneren sier at det har vært tøft å gå gjennom denne perioden.

- Det har vært tøft. Det har vært tungt, jeg tror det har vært tøft for oss to og for Rosenborg. Egentlig vil jeg si det er tre parter som er veldig glad i hverandre. Jeg er veldig glad for at vi er kommet til en løsning med Rosenborg og kan skilles som gode venner, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Har det gjort noe med forholdet til klubben?

- Nei, det har ikke gjort noe med forholdet vårt til klubben. Det er sikkert enkeltpersoner som ikke vil være like fornøyd med oss og vi med dem. Vi har hatt noen gode klemmer og har skværet godt opp, sier Ingebrigtsen.

FORLIK: Kåre Ingebrigtsen på pressekonferanse etter forliket med Rosenborg. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Erik Hoftun deler de tankene og sier han er glad for måten dette nå ble løst på. Også advokatene til de to roste Rosenborg for å ha vært løsningsorienterte etter at dommeren i går ba partene prøve å finne en minnelig løsning.

- Det har vært steintøft å stå i dette. Vi er veldig glad for at dette er ferdig, sier Hoftun, som sier det var godt å gi Koteng en god klem etter forliket.

- Det har vært en følelsesmessig berg-og-dal-bane det siste halvåret, sier Hoftun.

SE TV LIVE: Erik Hoftun på pressekonferanse etter forliket mellom Rosenborg. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Særlig har støtten fra spillerne vært viktig for de to i den tøffe perioden.

- Det var helt avgjørende for oss at spillerne gikk ut og støttet oss da vi fikk sparken. Det gjorde det mye enklere å takle, det har betydd alt. Det har vært viktig for oss. Spillergruppa i Rosenborg, er en fantastisk gjeng. De blir et av de beste lagene i serien i år også, sier Kåre Ingebrigtsen.

- Viktig å fortelle vår historie

Hoftun forteller at det var viktig for dem å kunne vise deres side av sparkingen, som de følte var urettferdig. Hoftun håper at saken kan være til hjelp for trenere og klubber ved nye kontrakter i framtida.

- Det har vært viktig for oss å fortelle vår historie. Vi synes vi har fått belyst godt hva som har skjedd. Vi tror at på sikt at både klubber og trenere blir mer nøye da de går inn kontrakter vil det være en god ting. Hvis det er en konsekvens av denne saken er vi godt fornøyd med det, sier Hoftun.

Både Hoftun og Ingebrigtsen fikk spørsmål om de kan tenke seg nye jobber i klubben ved en seinere anledning. Ingen av dem utelukker det i framtida, men anser det som lite trolig.

- Det kan jeg tenke meg, men om det skjer er umulig å svare på. Jeg er veldig glad i mange personer i Rosenborg. Når jeg tenker slik jeg står i dag, ser det vanskelig ut, men Rosenborg er den beste klubben å være i som trener og den største jobben i norsk fotball, sier Hoftun.

Ikke bitter på Eggen

Det var tydelig under rettssaken at de to følte seg dårlig behandlet, ikke bare av Rosenborg som klubb, men også av ledende skikkelser rundt klubben. De to var tydelige på at de ikke ønsket å diskutere forholdet til Rune Bratseth, som var en av pådriverne for å avskjedige de to.

I går sa Erik Hoftun at han følte seg dolket i ryggen av Nils Arne Eggen, etter at den legendariske treneren fortalte Adresseavisen at han var enig i avgjørelsen om å gi dem fyken. Hoftun ringte da Eggen for å ta det opp med ham. De to har ikke snakket sammen siden, sier Hoftun.

- Nils har betydd utrolig mye for meg og Kåre som trener opp gjennom åra. En fantastisk trener gjennom en fantastisk periode for klubben, vi er utrolig takknemlig for å ha hatt han som trener. Så var avslutningen på trenerjobben vi hadde i Rosenborg ikke bra i forholdet vi hadde til Nils Arne og samtalepartner. Jeg har ikke snakket med ham siden telefonsamtalen jeg hadde med ham i fjor sommer, sier Hoftun.

Respekten er likevel tydelig fortsatt til stede. Kåre Ingebrigtsen sier han gjerne bruker Eggen som mentor også i framtida.

- Jeg må bare si meg enig med det Erik sier om Nils. Nå skal Nils få muligheten til å bli frisk og fin igjen, det håper vi alle nå. Definitivt vil jeg snakke med Nils Arne Eggen igjen. Ingen av oss er langsinte eller bitre, vi skjønner at folk har ulike meninger. Nils Arne vil alltid ha en stor plass hos meg og Erik, sier Ingebrigtsen.

Dagbladet har vært i kontakt med Eggen, som foreløpig ikke ønsker å kommer med flere kommentarer, utover det han sa til Adresseavisen.