Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug tilbake på landslaget

Vil passe på at Northug ikke går på ny høydesmell

Sprintlandslagstrener Arild Monsen (56) vet akkurat hva som blir hans viktigste bidrag for å få Petter Northug (32) på rett kjøl igjen.

SKAL PASSE PÅ NORTHUG: Arild Monsen vil passe på at Petter Northug ikke går på en ny høydesmell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKAL PASSE PÅ NORTHUG: Arild Monsen vil passe på at Petter Northug ikke går på en ny høydesmell. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke råd til at han går på en høydesmell for tredje året på rad. Det er helt utelukket, sier Monsen til NTB.

- Det er det som er årsaken til at det ikke gikk så bra for ham i de to siste sesongene?

- Det er en del av årsaken. Han var bra fram til det siste høydeoppholdet før siste sesongstart, og det vil være hårreisende å gå på den smellen for tredje gang. Det blir høydetrening nå også, men ikke noe ekstremt. Vi må prøve å gjøre som vi gjorde i mange, mange år før. Da fungerte det. Det blir roligere turer på breen, varslet Monsen etter mandagens pressetreff på Scandic Holmenkollen Park Hotel.

Der var Petter Northug et av sju navn på Norges nye sprintlandslag. Finn Hågen Krogh er også kommet inn på det laget, mens Håvard Solås Taugbøl er forsvunnet ut.

Vitamin

Monsen har et helt lag å ta hensyn til, og ikke bare Northug. Uansett blir det spennende å se hva 32-åringens inntog på landslaget vil ha å si.

- Jeg håper at det blir en bra vitamininnsprøyting for hele laget. Johannes (Høsflot Klæbo) er det ikke synd på. Han leverer resultater. Men jeg ser også på resten av medlemmene, og det er mitt ansvar å få opp en bedre stabilitet enn det vi har hatt de to siste årene.

- Det har vært for stort sprang mellom Klæbo og de øvrige?

- Ja, det synes jeg. Vi mener at vi har hatt en bra evaluering, og hver og en må gjøre en skikkelig jobb. Alle er i hvert fall motivert til å starte opp med denne nye lagoppstillingen. En ting er at laget er spennende på papiret, men vi må gjøre det spennende også.

Usikkert

- Hvor god er Northug nå?

- Det er vanskelig å si, men jeg tror det var bra at han fikk gått noen skirenn på senvinteren, selv om det ikke var noen renn som var talte. Han fikk på seg startnummer og fikk fulgt prosedyrene. Jeg tror at det var bra, slik at det ikke ble nesten 12 måneder uten noen renn. Jeg tror at det ga grei inspirasjon for det som kommer, sa Monsen til NTB.

Ved siden av Johannes Høsflot Klæbo, Petter Northug og Finn Hågen Krogh, består neste sesongs sprintlag av Sondre Turvoll Fossli, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Sindre Bjørnestad Skar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!