Vil permittere Morgan

Aksjonærene legger press på klubben.

Aksjonærene legger press på Fredrikstad Fotballklubb og flere av den mener direktør Morgan Andersen bør permitteres, skriver Aftenposten.

Flere av de største aksjonærene, med Fredrikstad Energi AS (23,6 prosent eierandel) i spissen, mener Andersen burde vært permittert.

- Man gjør seg noen refleksjoner når en slik sak oppstår, og for meg er det snakk om tre punkter. Det første er at en ansatt som blir tiltalt må få tid til å fordøye situasjonen. Det andre er at et firma må ha en konsentrert, fokusert leder, og det tredje er at ingen enkeltperson må noen gang bli større enn klubben, sier Trond Andersen til Aftenposten.

Han er daglig leder i hovedaksjonæren til FFK Sport ASA, Fredrikstad Energi.

- Andersen burde utvilsomt vært permittert. Det hadde vært det beste for alle parter, sier Trond Andersen som gir Jon Brynhildsen, en annen stor sponsor, full støtte.

En annen betydelig sponsor, Fredriksborg AS, gir Trond Andersen full støtte.

- Hadde jeg vært i Andersens posisjon ville jeg søkt om permisjon, sier Bjørn Hartz. Han er ikke imponert over verken FFK ASAs eller Morgan Andersens dømmekraft. Han er heller ikke fremmed for et møte mellom sponsorer, aksjonærer og styret i FFK for å rense lufta.

Styrelederen i FFK Sport ASA, Per Kristian Olsen, synes det som skjer er beklagelig.

STØTTES AV LEDELSEN: FFK-ledelsen har gått ut og støttet Morgan Andersen, men aksjonærene er skeptiske. Foto: ARNT E. FOLVIK
STØTTES AV LEDELSEN: FFK-ledelsen har gått ut og støttet Morgan Andersen, men aksjonærene er skeptiske. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Vi registrerer dette og synes det er synd at slikt kommer ut gjennom mediene. Vi har hatt kontakt med Fredrikstad Energi og Fredriksborg underveis, men dette er ingen lett sak. Morgan Andersen gjør en god jobb og har fortsatt styrets tillit, sier Olsen til Aftenposten.

(NTB)