Ishockey:

Vil presse fram flytting av VM

Ishockeypresident Tage Pettersen sier han og de andre nordiske landene har slått seg sammen om å påvirke det internasjonale ishockeyforbundet til å flytte vårens VM bort fra Hviterussland.

VM-FLYTTING: Ishockeypresident Tage Pettersen vil legge press på å få flyttet VM i ishockey fra Hviterussland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VM-FLYTTING: Ishockeypresident Tage Pettersen vil legge press på å få flyttet VM i ishockey fra Hviterussland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Landet skal etter planen arrangere hockey-VM i mai sammen med Latvia.

Men etter en avslutning på 2020 med valgsvindel, blodige sosiale protester og manglende coronarestriksjoner, har det blitt satt press om at Hviterussland må miste sine kamper.

I desember skulle lederne i det internasjonale ishockeyforbundet diskutere en flytting med Hviterusslands diktator Alexandr Lukasjenko og hockeysjef René Fasel, men sistnevnte ble rammet av corona.

Før nyttår ble også Lukasjenko utestengt fra IOC.

Men vårens mesterskap er ennå ikke flyttet.

- Forhåpentligvis får vi vite mer om dette nå, hvis ikke må vi presse på rundt dette seinere i januar. For det krever tid å planlegge, og jeg opplever at det er et samlet nordisk miljø som er enige om at Hviterussland ikke er et ønsket sted å spille, forklarer Pettersen til Dagbladet.

- Hva gjør Norges Ishockeyforbund om mesterskapet ikke flyttes vekk fra Hviterussland?

- Det må vi ta stilling til sammen med de landene vi nå allierer oss med. At Norge gjør noe alene vil ikke utgjøre noen stor forskjell, svarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer