Vil redusere unges tobakkforbruk gjennom Norway Cup

Ønsker helt tobakksfri ungdom.

TOMMEL OPP: Lisbeth Normann er fornøyd med kampanjen på Ekebergsletta denne uka. Nå håper hun på tobakksfri ungdom. Foto: Ine-Elise Høiby
TOMMEL OPP: Lisbeth Normann er fornøyd med kampanjen på Ekebergsletta denne uka. Nå håper hun på tobakksfri ungdom. Foto: Ine-Elise Høiby Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I håp om et tobakksfritt arrangement, har Norway Cup i samarbeid med helsedirektoratet hengt opp bannere rundt omkring på Ekebergsletta.

Tirsdag dro statssekretær for helse- og omsorgsdepartementet, Lisbeth Normann, opp til Ekeberg for å se.

- Det er på denne typen arrangementer vi må promotere dette. Snus og røyk er en utfordring, og det er ikke bra at så mange snuser, sier Normann til Dagbladet.

Hun er bekymra over at barn og unge tror det er kult og trendy å snuse, og vil ha holdningsskapende kampanjer retta mot ungdom - slik som den de nå har på Norway Cup.

Øke bevisstheten Normann er opptatt av at man ikke skal drive skremselspropaganda for å få folk til å slutte med røyk og snus.

- Vi ser at det ikke funker på ungdommen. Vi må heller øke bevisstheten så folk slutter å snuse, og heller ta kloke, sunne valg.

Hun ønsker å ha helt nøytrale tobakksprodukter, fordi man ser at de unge tiltrekkes det forskjellige designet på boksene.

- Vi må få ned tobakksbruket, og håper på en helt tobakksfri ungdom. Det er målet vårt, sier Normann.

KAMPEN MOT TOBAKK: Lisbeth Normann har tatt opp kampen mot tobakk, spesielt blant barn og unge. Foto: Ine-Elise Høiby
KAMPEN MOT TOBAKK: Lisbeth Normann har tatt opp kampen mot tobakk, spesielt blant barn og unge. Foto: Ine-Elise Høiby Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer