Vil rive Bislett i april

Politikerne i Oslo lover verdensrekord i saksbehandling for nye Bislett stadion. 29. juli 2005 er det planlagt Bislett Games.

Norges Friidrettsforbund, Oslo Idrettskrets og Oslos politikere er samstemte i saken. Alle ønsker den gamle stadion revet og den nye bygd etter planene som foreligger.

Nesten ti år er gått siden arkitektkonkurransen for stadion ble utlyst, men nå lover politikerne fortgang i saken. Allerede i april vil de starte rivingen av nåværende Bislett.

Må sette verdensrekord

- Vi har møte i bystyret 14. april. Da skal vi vedta reguleringsplanen som er nødvendig for å starte riving og bygging. Neste sommer arrangerer vi Bislett Games, sier en offensiv byrådsleder Erling Lae.

Høyre-politikeren innrømmer at dette vil være uvanlig rask saksbehandling, men har stor tro på at det er mulig.

- Vi skal sette verdensrekord i saksbehandling for å få til dette. Forfallet som preger Bislett i dag må stoppes. En ny arena vil være et løft for bydelen og for hele Oslo, sier Lae.

420 millioner er bevilget til arenaen. 350 kommer fra Oslo kommune, staten har bidratt med 65 og 5 millioner er skaffet fra Olav Thon. Riksantikvaren har godkjent planene og Lae har bedt Plan- og bygningsetaten være så rask som lovlig er i saksbehandlingen. Høyre, Ap og Frp står alle bak forslaget og lover flertall i bystyret i april.

- Historie er flott, men vi kan ikke leve av det alene. Det er stemningen på Bislett som må bevares, ikke betongen, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.

Plan- og bygningsetatens folk har kommet med innsigelser angående planene, men politikerne avfeier dette som et problem.

- Alt vil bli ordnet før møtet i april, sier Lae.

Idrettens representanter er veldig fornøyd med planene og gleder seg til å ta i bruk det nye anlegget. Også hovedstadsklubbene jubler.

- Et nytt Bislett er utrolig viktig for breddeidretten. Vi bruker Bislett masse, men det er forfallent og trenger mye oppgradering. Nå får vi det, sier daglig leder i BUL, Frode Englund.

- Blir intimt

Ingrid Kristiansen og Trine Hattestad har begge satt verdensrekorder på gamle Bislett, men er ikke triste over at den nå rives.

- Nei, det er helt nødvendig. Og den nye arenaen ser flott ut. Den er liten og intim som den gamle og vil bevare den flotte stemningen, sier de til Dagbladet.

SLIK BLIR DET: Arkitektfirmaet C.F.Møllers modell av den nye Bislett stadion.
BISLETT I DAG: Ikke bare vakkert.