Vil røpe egne spillere

En Premier League-klubb vurderer sterkt å fortelle at deres spillere er involvert i voldtektssaken.

Samme klubb har hatt krisemøter om saken, etter at minst tre av deres spillere skal være under etterforskning etter voldtektsanmeldelsen fra ei 17-årig jente i London i helga.

En kilde i klubben røper overfor avisa Daily Mirror at klubben innser at navnet på både lag og spillere snart når offentligheten uansett hva de bestemmer seg for.

- Spekulasjonene bare øker og øker. Det er spørsmål om hva klubben vil gjøre. Vil de løfte hendene og si «OK, det er oss» uten å navngi spillerne? Eller skal de sitte i ro og håpe politietterforskningen vil løse dette på en eller annen måte.

Ifølge avisa er styret, styreformannen, manageren og spillerne splittet i hvilken framgangsmåte som er best.

- Uansett vil klubbnavnet lekke ut, og ingen vil bli anklaget for å skjule dette eller handle for seint.

Onsdag skal styreformannen i klubben holdt et møte på 20 minutter med spillerne. Spillerne ble skjelt ut. Til helga spilles det full runde i Premier League igjen.

Samtidig er det følelsesmessig kaos i klubben med de mistenkte mennene.

- Spillerne prøver å konsentrere seg om neste kamp, men det er ekstremt vanskelig. Selv om de ikke får lov å snakke om påstandene, er det helt klart i tankene deres.

Det skal også være uro innad klubben etter at krisemøtet nådde avisaspaltene i går.

- Spillerne er vettskremte for at noen utpeker dem som personen som snakket med pressen. Det er en heksejakt i klubben.

Tidligere i dag ble det kjent at en Chelsea-spiller skal være den mannen jenta hadde frivillig sex med. De andre sju som kom på rommet under akten skal være fra en annen toppserieklubb.

Seks lag spilte i London i helga: Arsenal, Newcastle, Chelsea, Aston Villa, Charlton og Liverpool. Villa har avkreftet at det dreier seg om deres spillere.

I mellomtida jobber 20 etterforskere med saken. Mer enn 50 søppelsekker med bevismateriale skal ha blitt hentet ut av rommene på Grosvenor House.

Spillerne som er involvert må gi DNA-prøver, og risikerer å møte opp personlig til kontrontasjon med vitner.

I løpet av to uker kan fotballspillerne i saken bli arrestert, hevder en politimann.

Marerittet for stjernespillerne kan starte i helga. Flere supportergrupper skal ha lagd sanger om de påståtte overgriperne, som allerede er navngitt flere steder på nettet.

(Dagbladet.no)

KLUBBEN SKJELVER:</B> Det hevder Daily Mirror i dag.
<B>ÅSTEDET:</B> På dette hotellet skal 17-åringen ha blitt voldtatt i helga.