Vil samarbeide med Boonen

Thor Hushovd vil samarbeide med gårsdagens vinner, Tom Boonen, for å sikre spurtdueller på hver etappe.

LES ESSARTS (Dagbladet): I går var Boonen noen fattige tideler foran Hushovd i mål, men avslutningen ble som de begge håpet på og er helt avhengige av: Samlet felt til mål og massespurt de siste hundre meterne.

Nå mener Hushovd det er viktig at hans lag Crédit Agricole og Boonens Quick Step samarbeider for å sikre at spurtkanonene får gjort opp om seirene.

-  Det må ikke bli sånn at en dag sier vi (CA) at vi ikke vil kjøre for å kjøre inn brudd og en annen dag sier Quick Step at de ikke vil kjøre. Vi må samarbeide, sier Thor Hushovd.

-  Og det kommer vi til å gjøre, særlig etter at vi ble nummer én og to i dag.

Erkefiende?

Boonen sa til Dagbladet lørdag at han så på Hushovd og McEwen som de store favorittene til å ta den grønne poengtrøya, mens han sjøl var en outsider.

Hushovd hevder han ikke har noen «erkefiende» blant spurterne, og at det ikke er noe bedre at Boonen vinner enn at Robbie McEwen (fra Davitamon-Lotto, nummer tre i går) vinner.

-  For meg er det akkurat det samme, jeg har bare lyst til å slå begge, sier Hushovd til Dagbladet.

 NESTEN SEIER:  Thor Hushovd måtte se seg slått med noen centimeter av belgiske Tom Boonen i spurten. -  Jeg hadde uansett størst fart i spurten og kunne kanskje vunnet om oppløpet hadde vært 50 meter lengre, sier Hushovd.
NESTEN SEIER: Thor Hushovd måtte se seg slått med noen centimeter av belgiske Tom Boonen i spurten. - Jeg hadde uansett størst fart i spurten og kunne kanskje vunnet om oppløpet hadde vært 50 meter lengre, sier Hushovd. Vis mer

-  Hva med Boonen, tror du han mener det samme?

-  Jeg tror han heller vil ha meg som vinner enn McEwen, gliser Hushovd.

-  Nei, du må spørre dem, det er bare en spøk. Samtidig kan det være mer rivalisering mellom de to, siden begge kjører for belgiske lag.

Kirsipuu-feil

Hushovd vil ikke legge skyld på sin lagkamerat Jaan Kirsipuu for at det «bare» ble andreplass i går, men innrømmer at det kunne blitt seier med bedre kjøring fra esteren.

-  Jaan sier sjøl at han gjorde en feil slik at jeg kom litt dårlig ut, og kanskje kunne jeg vunnet om han hadde kjørt annerledes, men det går ikke an å skylde på Kirsipuu for dette. -  Jeg hadde uansett størst fart i spurten og kunne kanskje vunnet om oppløpet hadde vært 50 meter lengre.

Viktig konkurranse

Gårsdagens etappe var første gang Hushovd og Kirsipuu kjørte sammen i en viktig konkurranse. 36-åringen har flere etappeseirer bak seg i Tour de France, men i Crédit Agricole er han mannen som skal trekke opp Thor, altså gi nordmannen best mulig utgangspunkt før spurten.

-  Vil fungere

-  Jeg blir ikke mindre sikker på Jaan sjøl om det ikke fungerte hundre prosent i dag. Vi viser at vi kan jobbe sammen, og jeg har tro på dette samarbeidet.

Heller ikke Crédit Agricoles teamsjef, Roger Legay, ble usikker etter Kirsipuus feilvurdering.

-  Har de kjørt nok sammen til at de kan fungere som et team i Tour de France?

-  De er profesjonelle syklister, som begge har erfaring fra spurter. De kommer til å jobbe bra sammen, sier han til Dagbladet.

OPTIMIST: Thor Hushovd.