Vil samle det svenske bronselaget fra 1994 til minneturnering for Ingesson

Elfsborg jobber med det.

HYLLES: Den svenske landslagshelten Klas Ingesson gikk bort 29. oktober. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 for en minneturnering. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER
HYLLES: Den svenske landslagshelten Klas Ingesson gikk bort 29. oktober. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 for en minneturnering. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKERVis mer

Den svenske fotballtreneren Klas Ingesson døde nylig. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 til en minneturnering.

Ingesson, som led av blodkreft, døde 29. oktober. Som spiller var han med i Sveriges VM-tropp både i 1990 og da laget endte på 3.-plass fire år senere. Nå kan de øvrige i 94-troppen bli samlet.

Borås Tidning skriver at Elfsborg nå har tatt en beslutning om å arrangere en turnering til minne for Ingesson. Fortsatt er det uklart hvordan opplegget blir, men det er bestemt at den arrangeres første helgen i desember. Ønsket fra Elfsborg, hvor Ingesson var trener, er å samle flest mulig av spillerne som tok bronse i USA for 20 år siden.

Allerede har klubben hatt flere markeringer for Ingesson. På tirsdagens fotballgalla er det også planlagt en markering for Ingesson, som slo gjennom i IFK Göteborg i 1987. Senere spilte han for klubber som PSV, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille og Lecce.

(NTB)