HYLLES: Den svenske landslagshelten Klas Ingesson gikk bort 29. oktober. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 for en minneturnering. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKER
HYLLES: Den svenske landslagshelten Klas Ingesson gikk bort 29. oktober. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 for en minneturnering. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / CLAUS FISKERVis mer

Vil samle det svenske bronselaget fra 1994 til minneturnering for Ingesson

Elfsborg jobber med det.

Den svenske fotballtreneren Klas Ingesson døde nylig. Nå jobber hans klubb Elfsborg for å samle resten av det svenske bronselaget fra 1994 til en minneturnering.

Ingesson, som led av blodkreft, døde 29. oktober. Som spiller var han med i Sveriges VM-tropp både i 1990 og da laget endte på 3.-plass fire år senere. Nå kan de øvrige i 94-troppen bli samlet.

Borås Tidning skriver at Elfsborg nå har tatt en beslutning om å arrangere en turnering til minne for Ingesson. Fortsatt er det uklart hvordan opplegget blir, men det er bestemt at den arrangeres første helgen i desember. Ønsket fra Elfsborg, hvor Ingesson var trener, er å samle flest mulig av spillerne som tok bronse i USA for 20 år siden.

Allerede har klubben hatt flere markeringer for Ingesson. På tirsdagens fotballgalla er det også planlagt en markering for Ingesson, som slo gjennom i IFK Göteborg i 1987. Senere spilte han for klubber som PSV, Sheffield Wednesday, Bari, Bologna, Marseille og Lecce.

(NTB)