- Vil savne Bislett

Verdens raskeste kvinne, Marion Jones, vil savne Bislett Stadion. Og det er ikke bare på grunn av jordbærene. I dag er stjernene på plass igjen - trolig for siste gang.

I morgen er det klart for Bislett Games av god, gammel type. Masse stjerner kommer til den gamle og snart utrangerte betongkolossen midt i Oslo.

Men kaskje det nettopp er Bislett er så spesiell, og har så rike tradisjoner, at det heller spartanske anlegget blir lagt merke til?

- Denne banen er en av mine favoritt-arenaer. Jeg har deltatt på 100 meter her seks ganger tidligere, og jeg har vunnet alle seks gangene. Bislett er en av mine favorittstadioner. Jeg synes det er rart å tenke på at vi kanskje ikke skal hit igjen. Bislett betyr mye for Oslo og Norge, sier Marion Jones til NTB.

Siste gang?

I morgen kveld er det Golden League på Bislett. Vi er blitt vant til at verdens beste friidrettsutøvere stikker innom en kveld i året. Men nå er det kanskje slutt.

Golden League skal reduseres fra sju til fem stevner, og Oslo er så absolutt i fare for å havne på kutt-lista.

- Jeg kommer til å savne Bislett hvis det blir tilfelle. Alle liker å konkurrere her, og alle de beste deltar her. Det forteller vel det meste. Det vil være trist og uheldig om Bislett forsvinner. Utøverne har også uttrykt skuffelse over at det kan bli en realitet. Bislett bør fortsatt være en Golden League-arrangør, sier Jones.

Kjapt farvel

Blir det varmt i været i morgen kveld, akter Marion å ta et raskt Bislett-farvel.

- Jeg har selv banerekorden her på 10,82. Det kunne smakt å slette den, sier hun.

I kveld smakte det imdiertid best med jordbær på det tradisjonelle jordbær-partyet med Arne Haukvik som stråhatt-kledd vertskap.

  • Også Maurice Greene og Tim Montgomery akter å løpe godt under 10-tallet på Bislett i morgen kveld.

    Her kan du lese mer om morgensdagens Bislett Games.

SISTE TUR: I seks år har Marion Jones gledet Bislett-publikummet. I morgen kveld er hun her igjen.