Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil savne Rekdals dårlige spøker

- Blir rart uten Reka, sier VIF-kapteinen. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Kjetil Rekdal snakket med pressen på mandagens VIF-trening, tydet ingenting på at han allerede samme kveld ville takke for seg.

I hvert fall ikke utad.

- Jeg fikk vite det i 19-tida. Jeg er litt overraska, men ikke så veldig, sier Tom Henning Hovi til Dagbladet.no.

Rekdal var til stede på et spillermøte samme dag som han trakk seg, og sa på pressekonferansen at han ble enda sikrere på å gi seg da - men nektet for at det hadde skjedd noe spesielt.

- Full tillit blant spillerne

VIF-kaptein Tom Henning Hovi hevder han ikke kjenner til noen misnøye i spillergruppa.

- Vi hadde en prat etter forrige kamp mot Fredrikstad, og da hadde han full tillit blant spillere. Etter det har det ikke vært noe prat i spillergruppa angående Kjetils rolle. Det var ikke noe krav fra vår side i det hele tatt at han måtte gå, sier Hovi.

- Hvordan blir det å komme på trening tirsdag?

KAN SMILE: Da Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen ba Kjetil Rekdal smile litt mer etter VIFs 2-1-seier mot Brann nylig, var ikke Rekdal vond å be på treningen dagen etter. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
KAN SMILE: Da Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen ba Kjetil Rekdal smile litt mer etter VIFs 2-1-seier mot Brann nylig, var ikke Rekdal vond å be på treningen dagen etter. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer

- Det blir rart. Kjetil har vært her i seks sesonger, og kommet med den ene dårlige spøken og kommentaren etter den andre mens vi andre ser på hverandre og lurer på hva som egentlig var morsomt, sier Hovi og ler.

- Det blir rart at ikke Reka dukker opp lenger, gjentar han.

En vinner

Kjetil Rekdal blir gjerne oppfattet som en grinebiter av folk som betrakter Vålerenga utenfra. Men har man vært på VIF-trening et par ganger, oppdager man raskt at det ikke er tilfelle.

- Jeg har ikke noe negativt å si om ham som person. Han er en vinner, og samtidig en mester til å fortrenge tap. Etter at vi tapte 1-2 borte mot Fredrikstad i våres (etter kampen stilte Rekdal plassen sin til disposisjon, journ.anm.), var han den første til å glemme det. Vi spilte kort på bussen, og da var var tilbake snakket Kjetil bare om at han var den beste kortspilleren. Han er en vinner i alt han driver med, sier Hovi.

- Hvor stor ære har Rekdal for VIFs suksess de siste årene?

- Han har en veldig stor del av æren. Han har fått med seg folk rundt klubben og investorer. Uten at han hadde kommet inn i 2001, er det ikke sikkert VIF ville vært der vi er, sier Hovi. .

image: Vil savne Rekdals dårlige spøker
<B>RART UTEN REKA:</B> VIF-kaptein Tom Henning Hovi gir Kjetil Rekdal en stor del av æren for VIF-suksessen de siste årene. Her er han i duell med en spiller fra Mlada Boleslav - laget som slo Vålerenga ut av Champions League-kvaliken.