- Vil se Martin

Martin Andresen reiser til England i dag for å ha en skikkelig prat med Blackburn-manager Graeme Souness.

Blackburn kastet seg nylig inn i jakten på «årets spiller» i Dagbladet i fjor, Martin Andresen, som ønsket å få en skikkelig prat med manager Souness før han tar noen nye videre steg i karrieren. Agent Rune Hauge har forhåpninger om at det blir et salg i løpet av ei ukes tid.

- Martin skal være der borte i ei uke, trene med dem, og bare kose seg. Klubben vil se på ham, og Martin vil se på klubben. Men dette er en meget seriøs henvendelse, sier Hauge til Dagbladet.

- Reflektert

Han betrakter Martin Andresen som et uvanlig godt salgsobjekt.

- Jeg kan sjelden huske å ha hatt en spiller som er så mentalt moden og reflektert som Martin. Han ønsket spesielt å prate med Souness før det ble noe mer. Og Souness er av samme type. Han liker å kjenne spillere godt før han kjøper dem. Han er en typisk engelsk «verdensmann» i væremåten, sier Hauge.

Andresen har nemlig ingen hast med å komme tilbake til Premier League. Sist han var der, i Wimbledon i 2000, ble oppholdet en dundrende fiasko. Og Martin har tidligere uttalt til Dagbladet at han lærte mye av de feilene han gjorde den gangen. De vil han neppe gjøre igjen.

På grunn av en sein bridgeturnering i Drammen i går kveld, lyktes det ikke Dagbladet å få kontakt med en kortspillende Andresen.

Men allerede i formiddag er han på plass på VIP-tribunen på Eawood Park for å se Blackburn i aksjon mot Bolton. Møtet med Souness vil foregå etter kampen. Og Hauge er optimist.

- Jeg kan ikke huske sist jeg solgte en spiller til England. Kanskje det var Eirik Bakke? He, he, humrer Hauge.

- Klart det hadde vært kjekt om vi hadde greid å selge Martin Andresen.

Russerpenger

Blackburn og Souness er ikke alene om å ville kjøpe Stabæk-spilleren. Flere russiske klubber har meldt sin interesse de siste ukene. Men etter det Dagbladet erfarer, er Andresen litt mer skeptisk til å reise østover for å spille fotball.

- Jeg betrakter det fortsatt som aktuelt, sier Rune Hauge.

Flere rike klubbeiere a la Chelseas Abramovich, og suksess i Champions League, har nemlig skutt fart i økonomien i russiske toppklubber.

- Det blir mer og mer penger i Russland, og det er et interessant nytt marked for oss.

- Kan man tjene like mye som i Premier League der borte?

- Nei, ikke like mye som topplønningene. Men det vil være mulig å tjene gode penger.

- Så mye som ti millioner i året?

- Ja, kanskje, men det blir feil å si konkrete summer før man har forhandlet. Det vil alltid variere fra spiller til spiller. Men russerne begynner å komme på samme nivå som en del vesteuropeiske land, sier Hauge.

TILBAKE TIL BALLØYA: Stabæks kaptein Martin Andresen er på plass på Eawood Park når Blackburn tar imot Bolton i ettermiddag. Så tar han en god prat med manager Graeme Souness, før han bestemmer seg for et eventuelt klubbskifte.