Vil selge øl i Kollen

Kollen-brølet skal bli alkoholdrevet neste år.

 • Hoppfans skal lokkes med øl Publikum i Holmenkollen skal få kjøpe alkohol inne på stadionområdet dersom de ønsker det når det er hopp og langrenn. Det ønsker Skiforeningen skal skje allerede fra neste år, skriver Aftenposten.

  Skiforeningen er dermed på bølgelengde med hoppsjef Jan-Erik Aalbu, som i går tok til orde for at «øl og biff» kan være med på å trekke tilskuere til hopprenn i norske bakker.

  Internasjonale hopprenn i Norge er nemlig elendig besøkt sammenlignet med andre hoppsteder i Europa.

  - Ja, vi jobber med å få bevilling til å selge øl til vårt kommende arrangement. Det vil være en viktig del av flere aktiviteter vi skal tilby vårt publikum, sier Skiforeningens generalsekretær Kari Lorentz-Larssen.

  - Det blir slett ikke noen «åpen bar» i Kollen, men vi må kunne gi våre publikummere denne muligheten når den eksisterer hos nesten samtlige i utlandet. Vi søker dessuten om å få et ski-VM i 2009, påpeker Lorentz-Larssen.

  Skipresident Sverre Seeberg sier til avisa at han mener utspillet ikke sår tvil om idrettens holdning til alkohol. Poenget må være å gjøre idretten mer attraktiv for publikum, og unngå at Norge mister muligheten til å arrangere internasjonale konkurranser på grunn av glisne tribuner, mener han.

  (NTB)

SERVERING I KOLLEN:</B> Skiforeningen støtter forslaget fra hoppsjef Jan Erik Aalbu.