Vil selge varer med Liverpool

Det er først og fremst merkevarenavnet som teller for Thailands president.

Thailands statsminister Thaksin Shinawatra sier han er nær ved å sikre seg 30 prosent av aksjene i fotballklubben Liverpool.

Mandag tok han imot representanter for Liverpool i Regjeringsbygget i Bangkok, deriblant styreformann Rick Parry, for å diskutere en investering på «mer enn» 4 milliarder baht - nesten 100 millioner dollar. Minst tre Liverpool-ledere møtte Thailands visehandelsminister og ledere i Thailands fotballforbund.

- Vi har vært i dialog en stund, men trenger å snakke mer sammen. Dersom dagens forhandlinger er vellykkede, vil vi komme med en offentliggjøring fredag, sa Thaksin, som bygget seg opp en milliardformue på TV og internett før han ble valgt til statsminister i 2000.

Ifølge thailandske medier skal pengene gå inn i en ny stadion ved Stanley Park. Liverpool ønsker seg mer tilskuerkapasitet enn klubben har på Anfield.

- Vi forhandler om minst 30 prosent, vi starter på 30 prosent, sa Thaksin før møtet med Liverpool-sjefene. - Hvis Liverpools styreformann er enig i vårt forslag, vil han reise tilbake og diskutere det med klubbens styre.

Liverpool har besøkt fotballgale Thailand to ganger siden Thaksin ble statsminister. Klubben er svært populær i Asia, noe Thaksin og andre private investorer håper å tjene på.

Ifølge statsministeren har en gruppe investorer opprettet et selskap som skal pumpe penger inn i klubben mot å få kommersielle rettigheter til Liverpool-merket. Dette skal benyttes til å promotere statssubsidierte varer som er produsert på landsbygda.

- Mange av våre produkter trenger et merkenavn, og Liverpool er et vi kan bruke på verdensmarkedet, fortalte Thaksin.

NTB