VERDENSMESTER: Her feirer Marianne Vos sitt VM-gull på i fellestart på bane i fjor. Foto: AP/Peter Dejong
VERDENSMESTER: Her feirer Marianne Vos sitt VM-gull på i fellestart på bane i fjor. Foto: AP/Peter DejongVis mer

Vil sende Marianne ut mot Hushovd og co.

Mads Kaggestad tror 24-åringen ønsker seg juling.

(Dagbladet): Hun har vunnet OL-gull i banesykling og sju VM-gull i en rekke sykkelgrener.

Og Marianne Vos er fortsatt bare 24 år.

Fra 2013 Nå frykter treneren til den nederlandske jenta at hun skal gå lei, det blir for lett. Derfor kommer han med et radikalt forslag:

Vos skal få konkurrere med proffgutta på landeveien.

Jeroen Bleijlevens er manager for Rabobanks kvinnelag og er dønn seriøs.

- Vi er ikke bekymret for 2012, med OL og VM på hjemmebane. Men hva med neste år? Det er en mulighet å la henne kjøre guttas løp, sier Bleijlevens ifølge til ad.nl ifølge cyclingnews.com.

Motivasjon Vos kjører både landeveissykling, banesykling og sykkelcross og er fryktelig god i alt, hun ble verdensmester første gang som tenåring.

VM-SØLV: Marianne Vos (t.v) tapte spurten i landeveisrittet i København-VM i høst. Foto: AFP/Mark GUNTER
VM-SØLV: Marianne Vos (t.v) tapte spurten i landeveisrittet i København-VM i høst. Foto: AFP/Mark GUNTER Vis mer

- Vi overveier for øyeblikket kraftig hvordan vi skal skaffe henne motstand og motivere henne i årene framover, sier Bleijlevens.

Radobank-sjefen opplyser at han ikke har fått klarhet i om ei jente kan få konkurrere mot ryttere som Alberto Contador og Thor Hushovd i UCIs World Tour.

- Jeg diskuterer dette med folk som behandler slik ting. Og selvfølgelig også med Marianne selv. Hun er ydmyk, selvsagt, sier manageren.

TV2-sykkelekspert Mads Kaggestad synes planene til Vos' lag er spennende, men er ganske trygg på at jenta aldri blir å se i Wrld Tour-ritt. Han mener hun heller bør sikte seg inn i kategorien under.

Glem det - Hun kan bare glemme å sykle World Tour-ritt, da må hun være på et av profflagene og det er vanskelig å komme inn i de store rittene. Jeg tror ikke det er mulig. De andre på laget må også akseptere det, sier Kaggestad til Dagbladet.

Tanken om at ei jente skal kjøre med gutta synes Kaggestad er spennende.

LANDEVEISGULL: Som 19-åring sikret Vos seg det ettertraktede landeveisgullet i VM. Foto: REUTERS/Michael Leckel
LANDEVEISGULL: Som 19-åring sikret Vos seg det ettertraktede landeveisgullet i VM. Foto: REUTERS/Michael Leckel Vis mer

- Det er for å få juling, rett og slett. Hun føler at hun ikke får det hos jentene. Hun er kjempe-kjempegod, det som er spennende med sånne som henne er at de hele tiden søker etter å bli bedre. Julingen vil gjøre henne sterkere, hun øker tolerensen for far og får større anerob terskel. Hun vil bli enda sterkere.

Vos manager uttaler at jenta ikke tror hun skal slå proffgutta, men vil delta for å forbedre seg.

Kaggestad fastslår at Vos må regne med både høyere tempo og større avstander hos gutta - hvert ritt er i snitt omlag sju-åtte mil lengre. Og nivået blir et sjokk.

Tyngre gir, lavere puls - Når hun sykler med gutta blir det i et felt som går mye fortere, og da blir hun sterkere. Da vil hun tåler å sitte på tyngre gir, og ha høyere fart med lavere puls.

- Kan hun hevde seg blant gutta?

- Nei. Verdens beste kvinne vil ha mer enn nok med å konkurrere i rene U23-ritt med gutta, og kan ikke forvente å vinne de. Men de kan få gode enkeltplasseringer. Det kan tenkes at Vos kommer seg fint gjennom, men hun må passes på slik at hun ikke sliter seg helt ut.

SMART: Mads Kaggestad tror Vos er en ener som går egne veier for å bli endre bedre. Men han tviler på at hun blir å se på startstreken i store herreritt. Foto: LILLEGÅRD/HENNING Dagbladet
SMART: Mads Kaggestad tror Vos er en ener som går egne veier for å bli endre bedre. Men han tviler på at hun blir å se på startstreken i store herreritt. Foto: LILLEGÅRD/HENNING Dagbladet Vis mer

Kaggested tror Vos' eneste sjanse til å kjøre mot de beste gutta dersom en stor, mektig sponsor blander seg inn.

- Det blir veldig spesielt, og hvis det kan være mulig vil de prøve det. Det er en pr-jippo og vil få en kjempeeffekt for en sponsor. Media kommer helt sikker til å kaste seg over det, sier Kaggestad.

CROSSGULL: Vos sikret seg et nytt syklocross gull i VM i 2009. Foto: AP/Bas Czerwinski
CROSSGULL: Vos sikret seg et nytt syklocross gull i VM i 2009. Foto: AP/Bas Czerwinski Vis mer