Vil sende store deler av United-lønna til Senegal

- Blir øverste sjef i familien nå.

MOLDE (Dagbladet): Det ble en merkelig telefonsamtale hjem til familien i Dakar for Mame Biram Diouf.

Ingen ville tro at Manchester United skulle sørge for fremtiden til familiens store sønn.

— De var alle sikre på at jeg som vanlig ringte hjem og pratet tull, forteller Diouf til Dagbladet.

- Betyr mye
— Men mamma kjenner meg så godt, at hun skjønte til slutt at jeg snakket sant. Snart ble det spredt i media at jeg var klar for England. Da kom plutselig en hel gjeng av slekt og venner på besøk for å feire, sier spissen.

Hovedpersonen legger ikke skjul på at hans nye status som profilert spiller i verdens største klubb, vil bety mye for familien hjemme i Dakar.

Giftermål?
Han har ikke vært hjemme hos familien siden desember i fjor og det kan bli lenge til neste gang han får muligheten.

— Selvsagt vil det komme familien der hjemme til gode at jeg nå vil tjene knallgodt i Manchester United. Om de nå trenger noe, er det bare og ringe meg. Nå blir jeg øverste sjef i familien, forteller den ferske englandproffen med et bredt glis.

21-åringen har god tid på seg til å pakke flyttelasset. Først over nyttår skal han etter planen slutte seg til Sir Alex Fergusons tropp. For å spille i Premier League må en arbeidstillatelse være i orden.

Mame har tidligere fleipet om at han bare trenger å gifte seg med kjæresten Maria Orten (18) for at en arbeidstillatelse skal ordne seg på en lettere måte enn åtte landskamper for Senegal.

— Men jeg har ikke fortalt henne om mine gifteplaner, sier han leende.

Det som er viktig for Diouf, er at livet fremover skal gå som normalt. Noe som kan bli vanskelig i en storklubb som Manchester United.

Takker Molde
— Jeg kommer til å savne mine spaserturer i Storgata her i Molde. Men jeg kommer garantert til å være like åpen og jordnær i England som jeg er her i Molde.

- Det som har skjedd meg er fantastisk og jeg skylder hele Molde en stor takk for muligheten jeg har fått, forteller han og griper fatt i Dagbladets notisblokk for skriftlig og vise sin takknemmelighet ovenfor Moldes befolkning og supportere.

MØTTE SOLSKJÆR: Mame Biram Diouf fikk møte United-treneren i England. Foto: Jim Solbakken.
MØTTE SOLSKJÆR: Mame Biram Diouf fikk møte United-treneren i England. Foto: Jim Solbakken. Vis mer