Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2019:

Vil sende Tour de France opp alpinbakke

Vil gjøre bratt avslutning enda mer ekstrem.

BRATT: Fabio Aru vant sist Tour de France besøkte den tøffe avslutningen opp til Planche des Belles Filles. FOTO: Tim de Waele/Corbis via Getty Images
BRATT: Fabio Aru vant sist Tour de France besøkte den tøffe avslutningen opp til Planche des Belles Filles. FOTO: Tim de Waele/Corbis via Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Siden 2012 har Tour de France avsluttet opp La Planche des Belles Filles ved tre anledninger. Klatringen i Vogesene er en krevende utfordring, 5,8 kilometer lang à 8,6 prosent.

I tillegg er den siste rampen opp mot mål nærmere 20 prosent og det var her Chris Froome fikk sitt Tour de France-gjennombrudd i 2012, da han vant etappen foran australske Cadel Evans og sin egen kaptein, Bradley Wiggins.

Siden har den også avsluttet etapper i både 2014 og 2017, begge gangene med italiensk jubel, med seire til henholdsvis Vincenzo Nibali og Fabio Aru.

I 2019 er trolig klatringen tilbake på Tour-kartet, med en enda mer ekstrem avslutning.

Lokal nyhetsstasjon fant «hemmelig lokasjon»

Spekulasjonene i at avslutningen igjen står på programmet for rytterne i neste års la Grande Boucle oppsto torsdag, da sjef for avslutningene i rittet, Stéphane Boury, postet en kryptisk post på sin egen Twitter-konto:

(artikkelen fortsetter under)

"Her vil det bli en helt ny ankomst i Tour de France 2019. En rampe på 24 prosent … 100 meter fra mållinjen … Det blir et fyrverkeri"

Seinere postet han et nytt bilde av en gul blokk, hvor det står «Touren konstrueres … i hemmelighet!». Den lokale nyhetsstasjonen France Bleu Besançon fikk imidlertid nyss om lokasjonen og tok turen til La Planche des Belles Filles, hvor de etter hvert sporet seg fram til stedet Boury tok bildet (se tweeten under).

(artikkelen fortsetter under)

Forverrer brutal avslutning

Stedet hvor tourens etapper tidligere har avsluttet er på skistedet La Planche des Belles Filles, og herfra går det ingen asfalterte veier videre. En grusvei fortsetter imidlertid veien oppover til toppunktet av La Planche des Belles Filles, hvor det går skiheis og på vinterstid er alpinbakke.

Under lokalavisas undersøkelser på vei til toppen av fjellet, så fant man også pinner, trolig brukt under oppmåling. Bourys bilde viser også et måleinstrument.

Ifølge Google Maps gir den ekstra sløyfa fra tradisjonelle avslutningen omtrent én kilometer ekstra for rytterne å bryne seg på. Da vil man først få den vanlige avslutningen, med en rampe på 300 meter med omtrent 18 prosent stigning, pluss en liknende avslutning mot toppen med maksimum 24 prosent. Veien vil trolig asfalteres, om den blir inkludert i touren.

Hele saken, inkludert en rekke bilder, finner du hos France Bleu Besançon!

Hele neste års rute presenteres trolig i November i Paris, som den gjør hvert år. Det er allerede bestemt at Tour de France 2019 starter den 6. juli i Brussel.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!