Vil senke Norge

Alberto Gilardino (22) vil hevne OL-nedturen ved å senke Norge.

ATEN (Dagbladet): Åge Hareide tar ut troppen mot Italia i dag. Assistent Stig Inge Bjørnebye mener det er viktig å studere de A-landslagsaktuelle spillerne på video.

-  Italias OL-spillere har spilt viktige kamper i hele august, og er mer i rute enn de andre italienerne, sier Bjørnebye.

Avtalt spill?

Viktigst blir det å studere Alberto Gilardino, som i sommer har blitt jaktet av Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Roma og AC Milan. Han valgte isteden å utvide kontrakten med Parma til 2007, selv om klubben er konkurstruet. Italienske journalister tror han vet hva han gjør.

-  Gutten har hjerne, sier de.

Han har målteft også. I fjor scoret han 22 scoringer i Serie A. Han scoret fire mål da Italia vant EM-sluttspillet for U-23 på forsommeren, men ble til italienerns vantro vraket i Giovanni Trapattonis EM-tropp.

-  Vil spille

Og mens Totti spyttet Italia hjem fra EM, ristet Gilardino av seg skuffelsen. Han scoret tre mål i de innledende OL-kampene før Argentina ble for sterke i går. Nå er han klar for å debutere for Italias nye trener Marcello Lippi.

-  Det er åpenbart at jeg ser på OL som en stor sjanse til å komme med på A-landslaget. Kampen mot Norge går 4. september, og jeg vil veldig gjerne spille der, sier Gilardino.

Italienske journalister regner med at Gilardino får spille, særlig fordi det er store spørsmålstegn rundt formen til Vieri og Cassano. Totti er fortsatt utestengt.

FARLIG TRUSSEL: Italias Alberto Gilardino har imponert i OL, men måtte gi tapt for Argentina i gårsdagens semifinale. - Jeg vil gjerne spille mot Norge i september, sier spissen.