Vil skape nye stjerner

David Beckham har bestemt seg for ikke å bli manager når han legger opp som fotballspiller. Istedet vil han gi andre unger muligheten til å bli like god som ham selv.

I et eksklusivt intervju i siste utgave av norske FireFireTo snakker en åpenhjertig David Beckham blant annet ut om karrieren, frisyrer, rykter, Englands sjanser i fotball-VM, hvem han mener er verdens beste fotballspiller og framtida.

Verdens største fotballikon legger ikke skjul på at å jobbe for å utvikle nye fotballspillere er det som frister ham mest når han en dag finner det for godt å gi seg.

-  Jeg blir helt sikkert ikke manager. Det som interesserer meg mer enn noe annet, er fotballskolen min. Jeg har en i London og en i Los Angeles, og har planer om å starte opp flere i andre land. Dette interesserer meg; trene barn, lære dem om fotball og livet. Barna lærer respekt for andre spillere, dommere, supportere og hverdagslivet, sier David Beckham i det seks sider lange intervjuet i FireFireTo.

-  Blir lei frisyrene

Pappa Beckham var United-fan på sin hals, og det var drømmen om en gang å trekke på seg den røde trøya unge David drømte om da han startet i sin første klubb, Ridgeway Rovers i London.

Beckham vant siden Champions League med United, men er like kjent som et ikon som for sine føtter. Ikke minst er han kjent for sine mange frisyrer.

Om de sier han:

-  Noen ganger våkner jeg opp og er lei av håret mitt, så da barberer jeg alt vekk. I dag har jeg langt hår, i morgen kan det være kort igjen. Det kommer an på humøret. Men jeg angrer ikke på noen av dem.

Som verdens største fotballspiller surrer det hele tida rykter rundt Beckham. Stort sett bryr han seg ikke om dem, men når folk tror at han av og til sjekker inn på egne hoteller på reiser med landslaget blir han lei seg.

Hyller Svennis

-  Vi bor som et lag, og hvis jeg fikk tilbudet, ville jeg ikke akseptert det. Jeg er kaptein, men skal ikke behandles annerledes. Det irriterer meg å se slike historier, for folk tror på dem, sier han til FireFireTo.

Videre gir Beckham full støtte til landslagssjef Sven Göran Eriksson, og han slutter seg ikke til røstene som krever at en ny engelsk landslagssjef etter VM må være engelsk.

-  Det bryr jeg meg ikke om, så lenge han jobber godt med spillerne. Han er en av de beste

managerne i verden, og det er hva laget trenger. Det betyr ingen ting om han er engelsk, svensk eller av en annen nasjonalitet, så lenge han er bra for laget og landet.

England er i gruppe med Paraguay, Trinidad og Tobago, og Sverige i sommerens fotball-VM. Og han er optimist med tanke på engelsk suksess.

-  Hvis vi jobber hardt og får ut vårt potensial, kan vi slå hvem som helst. Vi vil alltid respektere våre motstandere, men vi frykter heller ingen.

Beckham får også spørsmål om hvem han synes er den beste spilleren i verden, og hvem som har vært hans tøffeste motspiller.

-  Jeg har alltid sagt at Roberto Carlos er den tøffeste spilleren jeg har møtt, og den beste spilleren jeg har spilt med er antakelig Zidane. Han er rett og slett best.

Og så har du Ronaldinho - han er nok best i verden akkurat nå.

HÅRFIN: Superstjernen David Beckham innrømmer i intervjuet med FireFireTo at han er opptatt av håret sitt. - Noen ganger våkner jeg opp og er lei av håret mitt, så da barberer jeg alt vekk, sier Beckham.