Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil skjerpe regelverket mot kampfiksing

- Handlingsplanen kommer til jul, lover fotballpresidenten.

LIKE ALVORLIG SOM DOPING: Fotballpresident Yngve Hallén vil kampfiksingen til livs, og mener problemet er like alvorlig som doping i idretten. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LIKE ALVORLIG SOM DOPING: Fotballpresident Yngve Hallén vil kampfiksingen til livs, og mener problemet er like alvorlig som doping i idretten. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Mulig kampfiksing i Follo og Asker har slått ned som en bombe i Fotball-Norge denne sommeren. Fire spillere er siktet i saken, det samme er en tippekommisjonær i Oslo.

Fotballpresident Yngve Hallén og hans folk i Norges Fotballforbund tok umiddelbart afffære da tipsene om kampfiksing kom på bordet. Nå følges det knallharde arbeidet opp med en handlingsplan, som skal være klar til jul.

Handlingsplanen er en felles offensiv fra fotballforbundet, norsk idrett generelt, justisdepartementet, kulturdepartmentet, Lotteritilsynet og Norsk Tipping.

- Kampfiksing er like alvorlig som doping, og er et angrep på idretten, sier Hallén til Dagbladet.

Ser på lovverket Utgangspunktet er å få en felles politikk rundt ondet som kampfiksing representerer.

- Idretten skal se på sitt lovverk. Men justisdepartementet åpner også for å gå gjennom det sivile lovverket. I dag faller kampfiksing inn under mange deler av lovverket - alt fra hvitvasking til korrupsjon. Nå kan det komme en straffelov som går på kampfiksing, sier Hallén.

Fotballpresidenten og hans folk har fått mye skryt for hvordan de tok grep da påstandene om mulig kampfiksing dukket opp.

Hallén sier:

- Jeg vil rose politiet, som prioriterte saken fra dag én. Å ta brodden av dette i starten, gir viktige signaler. Framover blir det en arbeidsfordeling, der vår del blant annet blir forebyggende arbeid opp mot ungdommer.

Dom for livet Når det gjelder straffer, er fotballpresidenten krystallklar:

- Internasjonalt blir dømte utøvere utestengt for livet. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal være like strenge.

Nyheter om kampfiksing er noe vi her på bjerget har forbundet med Italia. Hallén erkjenner naivitet rundt problemstillingen.

- Naiviteten vår gjør at kampfiksing ikke er eget eget punkt i lovverket. Jeg vil understreke at ingen er dømt. Men vi skal komme til bunns i saken, og vil dessuten skjerpe idrettens regler, sier Hallén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media