Vil skrive bok om eventyr- karrieren

STAVANGER (Dagbladet): Jan Kvalheim (37) og Bjørn Maaseide (32) ønsker å skrive bok om sine snart ti år i verdenstoppen i sandvolleyball.

- Vi er jo historien om to gærne nordmenn fra det kalde nord som har satset og markert oss i en idrett som er dominert av brasilianere og amerikanere. Og i løpet av alle disse årene har vi jo opplevd en hel del, sier Jan Kvalheim til Dagbladet.

Siden debuten i verdensserien i 1991 kan makkerne se tilbake på en fantastisk merittliste:

VM-gull, EM-gull, har vært ranket som nummer en i verden, har 7 seirer i verdensserien, 20 pallplasseringer, 7. plass i OL, Goodwill Games- mestere - i tillegg til NM-gull og skandinaviske mesterskap.

I løpet av karrieren anslår de omsetning på rundt 25 millioner kroner.

Møtte Tyson

Gutta har spilt sandvolleyball i de mest eksotiske hjørner av verden - og i løpet av årene i dette sirkuset har de vært en del av et eventyrlig kjendisbilde.

Selv har de vært på fest med prins Albert av Monaco og har truffet Jane Fonda, Paul McCartney og mange arabiske sjeiker.

I Los Angeles for noen år siden fikk Bjørn Maaseide prøvekjøre motorsykkelen til bokseren Mike Tyson etter å ha truffet ham på en fest.

Ble ledd av

Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide legger ikke skjul på at de i snart ti år nå har levd ut guttedrømmen i en idrett som mest av alt assosieres med en sterk kroppsfokusering, mote og strandparties.

Det er kanskje sandvolleyballens største problem - samtidig som det også er nettopp disse faktorene som i stor grad har lokket til seg medienes interesse.

- I starten var det mange som lo av oss. En stund måtte vi også stave navnene våre for avisene. Sakte, men sikkert har folk fått øynene opp for hva vi driver med. Nå føler vi at vi får aksept for at vi er seriøse idrettsutøvere, sier Kvalheim.

Outsidere

Men de siste årene har det ikke gått like bra. Siste seier i verdensserien kom på Tenerife i august 1997. Kvalheim og Maaseide tror likevel ikke at de har vunnet sin siste turnering.

I helga er de outsidere i den store verdensserieturneringen midt i byen i Stavanger - hvor hovedrunden starter for fulle tribuner i dag.

UNORSKE: Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide har opplevd mye i løpet av sine snart ti år i verdenstoppen i sandvolleyball. Nå leker de med tanken på å skrive om sin unorske idrettsliv.