U20-VM 2019 i Polen

Vil skrive norsk fotballhistorie

Norge har store muligheter til å gå videre fra U20-VM for første gang.

NØKKELSPILLERE: Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen blir viktige for Norge i U20-VM. Her sammen med trener Pål Arne «Paco» Johansen før VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NØKKELSPILLERE: Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen blir viktige for Norge i U20-VM. Her sammen med trener Pål Arne «Paco» Johansen før VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Årets turnering foregår i Polen, med start 23. mai og finale 15. juni. Norges første kamp spilles fredag mot Uruguay.

Norge har vært med i U20-VM to ganger tidligere. Først i 1989, deretter i 1993.

Thomas Myhre, Tommy Svindal Larsen og Petter Rudi var blant spillerne som var med i troppen sist Norge var med i U20-VM for 26 år siden.

Både da og fire år før endte det med hjemreise etter gruppespillet.

- Målet er å komme seg videre fra gruppespillet. Vi skal slippe oss løs og nyte dette, sier keeper Julian Faye Lund til Dagbladet.

I år er det veldig gode muligheter for å ta seg videre fra gruppa for Faye Lund, trener Pål Arne «Paco» Johansen og det norske laget. Mange av de andre gruppene er langt sterke enn Norge sin.

Frankrike, Portugal og Argentina regnes som de største favorittene til å vinne hele sulamitten. Spesielt Frankrike og Portugal har sterke lag, med flere spillere som er godt etablerte i noen av de beste ligaene i Europa.

Uruguay er favoritt til å vinne Norges gruppe, men det vil være en stor overraskelse om de kommer lenger enn kvartfinale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer