Vil skyte Stabæk til nytt gull

Stabæks svenske toppscorer Daniel Nannskog har satt inn 13 mål i førstedivisjon i år, og mener klubben like gjerne kan ta hele cupen igjen.

NADDERUD(Dagbladet): Stabæk ligger på andreplass i førstedivisjon og viste i går at de kan spille jevnt med Tippeliga-lagene. Daniel Nannskog (31) puttet to i går og er ikke i tvil om at Stabæk kan måle krefter mot topplagene.

-  Vi spilte bedre enn Fredrikstad, og har spilt bra i hele år. Når vi har nådd kvartfinalen, er vi nødt til å satse på å vinne, sier svensken til Dagbladet.

Nesten Brann-spiller

I 2002 var både Brann og Stabæk interesserte i svensken, men han valgte proffspill i Kina i stedet.

-  Jeg var veldig, veldig nær å signere for Brann, men pengene fristet mest den gangen. Nå innser jeg at penger ikke er alt, og familien og jeg stortrives i Oslo, sier Nannskog.

Men svensken utelukker ikke at han drar ut igjen hvis sjansen byr seg.

Må vise klasse

-  Da må jeg i så fall vise klasse i Tippeligaen først. Jeg er nettopp kommet til Stabæk, og stortrives her. Å dra til utlandet igjen tenker jeg ikke så mye på. Det er ikke kommet konkrete henvendelser til klubben. Men hvis det kommer et tilbud, må det være veldig bra. Det gjelder for alle parter, Stabæk inkludert, sier svensken.

 MATCHVINNER:  Stabæk-helten Daniel Nannskog runder Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie og sender FFK ut av cupen. -  Jeg har vært bra scoringsmessig denne sesongen, men spillet har ikke vært helt topp, sier Nannskog. Alle foto: Arnt E. Folvik
MATCHVINNER: Stabæk-helten Daniel Nannskog runder Fredrikstad-keeper Steinar Sørlie og sender FFK ut av cupen. - Jeg har vært bra scoringsmessig denne sesongen, men spillet har ikke vært helt topp, sier Nannskog. Alle foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Han mener fotballinteressen er annerledes her enn i Sverige.

-  Det er mer trykk under cupkampene i Norge, sier Nannskog.

Drillo-skryt

Svensken får også skryt av Fredrikstad-trener Egil Olsen.

-  Daniel kunne spilt på hvilket som helst Tippeliga-lag, roser Drillo.

Helten selv mener han har mye å gå på.

-  Jeg har vært bra scoringsmessig denne sesongen, men spillet har ikke vært helt topp.

Ønsker Rosenborg

Nå håper matchvinneren på trøndersk motstand i kvartfinalen, og gjentakelse av cuptriumfen da Stabæk gikk helt til topps. Etter finaleseier mot nettopp Rosenborg.

-  For fansen hadde det sikkert vært morsomst å møte Vålerenga, men jeg har alltid vært imponert over Rosenborg. De har slitt en del i år, men de må ha lov til å ha en dårlig sesong. 13 strake seriegull er uansett imponerende, sier Nannskog.

Stabæk-trener Jan Jönsson vil ikke gå ut med gull-ambisjoner i cupen ennå.

Skuffet Drillo

-  Vi hadde kontroll på Fredrikstad, og var det beste laget. Men dette er ingen bekreftelse på at vi er klare for Tippeligaen, sier han.

Egil «Drillo» Olsen er ikke enig i at Stabæk var det beste laget på Nadderud i går.

-  Vi hadde like mange målsjanser som dem, og var bedre enn Stabæk i starten av kampen. Men vi tapte oss og spilte relativt dårlig kampen sett under ett. Under normale omstendigheter skal vi slå Stabæk, men nå klarte vi nesten ikke å fylle benken med friske spillere engang, sier Drillo.

FORNØYD: Daniel Nannskog smilte bredt i garderoben.