Vil slå Kina

De norske fotballjentene har stor respekt for Kina, men akter å slå dem i VM-semifinalen søndag.

- Dersom jeg ikke trodde at vi kunne vinne, så hadde jeg ikke giddet å være med på dette, sa Linda Medalen etter kvartfinaleseieren mot Sverige.

- Kina har gode kantspillere, og de prøver å doble på flankene. Vi må presse dem innover for å hindre at de kommer rundt på kantene. Det har vi slitt med før, for de slår presise innlegg, sier Medalen.

- Vi har møtt Kina fire ganger de to siste årene, og det har vært jevne kamper hele veien. På en måte er det greiere å møte Kina enn Sverige, for de spiller mer gjennom midtbanen. Men de har veldig gode individuelle ferdigheter, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Under hans ledelse har kampene mot Kina gitt to seire, en uavgjort (men tap på straffer) og ett tap.

Tøffest

- Jeg ser ikke bort fra at Kina er det tøffeste laget å møte akkurat nå. De er veldig rutinerte, har gode ferdigheter, fart og luftstyrke. Vi må spille helt på topp for å matche dem, sier Høgmo.

- Andreomgangen mot Sverige var god, men vi må nok opp et hakk fra det vi presterte i første omgang.

Linda Medalen har fått økt tro på norsk VM-suksess under oppholdet i USA.

- Jeg var litt i tvil før vi dro hit, men nå vet jeg at alt kan skje. Vi kan slå Kina, men vi kan også tape for dem, sier hun.

Kjedelig

- Kina har vært veldig sterke her nede, og det ser ut som de er i form. Men det blir kjedelig å være igjen en uke for å spille bronsefinale. Det skal vi kjempe for å unngå, sier Marianne Pettersen.

- Spiller vi som vi gjorde i første omgang mot Sverige, kommer kineserne sikkert til å straffe oss. Da var det for slapt.

I alt har Norge møtt Kina ni ganger, med fem seire, en uavgjort og tre tap som resultat. Eneste møte i mesterskap var åpningskampen i VM i 1991. Da vant Kina 4-0, men de tapte senere i kvartfinalen mens Norge tok med seg sølvmedaljer hjem.

(NTB-Sjur Natvig)