Skøyte-VM:

Vil slå tilbake

Den tidligere OL-vinneren håper flere norske skøyteløpere skal bidra til at skøytelandslaget skal få flere strenger å spille på.

OPTIMIST: Håvard Lorentzen liker det han ser av Hallgeir Engebråten og resten av de unge løperne som er på vei opp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
OPTIMIST: Håvard Lorentzen liker det han ser av Hallgeir Engebråten og resten av de unge løperne som er på vei opp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, torsdag, starter VM enkeltdistanser i det som blir siste konkurransehelg for de norske skøyteløperne denne sesongen - en sesong helt utenom det vanlige.

I fire uker har hele skøyte-eliten bodd i nederlandske Heerenveen hvor de har konkurrert de fire siste helgene.

- Tiden har gått ganske mye fortere enn jeg trodde den skulle gjøre. Det hadde faktisk ikke vært noe problem med noen flere uker, svarer Håvard Holmefjord Lorentzen på spørsmål om hvordan livet i «bobla» har vært.

Lorentzen og resten av det norske laget innledet sesongen med europamesterskap. Det ble en opptur for de norske herreløperne med bronse til Sverre Lunde Pedersen og femteplass til den fremadstormende Hallgeir Engebråten i allround. Lorentzen endte på den sure fjerdeplassen i sprint.

- EM var jeg veldig skuffet over. På 500-meteren gikk jeg saktere enn det jeg hadde gjort på trening hjemme i Norge før mesterskapet. Det var frustrerende, sier Lorentzen til Dagbladet.

Lorentzen har OL-gull fra Pyeongchang i 2018 på merittlisten, i tillegg til gull i sprint-VM samme år.

Har følt på presset

28-åringen har i mange år vært den store profilen på skøytelandslaget sammen med Sverre Lunde Pedersen. Sprinteren synes det har vært tøft å alltid ha hatt et forventningspress hengende over seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer